Vystudoval jsem FI MUNI a je to už nějaký rok (

, ale tohle téma se řešilo i před lety. Mohu k tomu něco říci i z praxe a srovnání z druhé VŠ (humanitní).
Sociální kontakty - nezdá se mi, že by v tom měl být nějaký rozdíl mezi FI a FIT. Co jsem zažil, školy, které jsou náročné, moc k sociálním kontaktům nepobízí. Pro většinu studentů je FI i FIT náročné dost a tak studiu věnují dost času. Na párty toho moc nezbývá :-). Mám srovnání s humanitním oborem, který byl proti FI brnkačka a tam se pařilo skoro obden :-). Jinak fajn lidi budou určitě na FI i FIT.
Teoretická vs. praktická - za mě určitě platilo, že FI byla více teoretická. Na matematiku nebo teoretickou informatiku byl kladen větší důraz - rozumějte tak, že to byly vyhazovací předměty. Oproti tomu programování sice bylo časově náročné, ale úspěšnost byla vysoká. Jak to bylo (je) na FITu přesně nevím, ale co říkali známí, spíš tam byl kladen důraz na programování. Trochu bych se zastal teoretického přístupu - ano, jsou to znalosti, které v praxi nevyužijete. Ale rozvíjí to myšlení, uvažování, schopnost řešit problémy, apod. To se těžko měří a sleduje. Po tom, co absolvujete řadu teoretických předmětů, vás to mentálně posune dál, než když se naučíte nový programovací jazyk. Toť moje zkušenost, nevím, jestli to tak má každý.
Volnost studia - zhruba polovina předmětů byla povinná, čtvrtina povinně volitelná (na výběr mezi C a Java apod.) a zbytek zcela volitelný. Toho někteří studenti zneužívali a zapisovali si předměty "dávačky". Já jsem chodil na jiné fakulty, podle toho, co mě zrovna zajímalo. A tohle mě ohromně bavilo. Masarykova univerzita má dost různorodých fakult a nabízí tisíce různých předmětů. Takže jsem navštěvoval marketing a fundrasing, když jsem byl aktivní v jedné neziskovce a nebo později pojišťovnictví, protože mě zajímalo. Právě z toho, že jsem se seznámil s více obory, čerpám do teď i v praxi. Samozřejmě FI nabízela řadu svých předmětů a kdo bych kovaný IŤák, určitě se v nich našel.
FIT mi přišla jako vhodná škola pro ty, kteří chtějí hlavně programovat.
Jinak bych to určitě nehodnotil tak, že jedna škola je dobrá druhá špatná. Obě jsou určitě ty lepší školy v rámci technických škol v ČR.
Budoucím studentům bych doporučil, aby se ve studiu zaměřili zvláště na jazyky a sociální dovednosti :-), pro praxi je to velmi potřebné.