Ahoj, narazil jsem na jednu věc, která mi nedá spát. Připojil jsem ke svému routeru Asus RT-N12D1 Arduino Ethernet Shield se vzorovým programem na vytvoření serveru, ale router Arduinu nepřiřadí IP adresu. Tak jsem ji v Arduino nastavil staticky, ale ani to nepomůže. Z počítače se na Arduino nepřipojím.
Když ale vyměním router a použiji Tp-Link TL-WR340G, vše funguje správně, router přiřadí IP adresu a z počítače se na Arduino dostanu.
Přemýšlel jsem, čím by to mohlo být. Porovnával jsem konfigurace routerů, ale jsou téměř stejné. Co jsem hledal na internetu, tak někdo říkal, že Arduinu bych měl nastavit (v tom programu, co do něj nahraju) mac adresu, aby začínala 0x00, protože některé routery by mohly mít problém. Zkoušel jsem i jiné mac adresy (co jsem našel na internetu i náhodné), ale to nepomohlo. Dále jsem našel, že ten čip, co je v Arduino Shieldu běží na 10/100MB a má problém s 1G linkou. Ale pokud vím, tak oba routery mají 10/100MB.
Nesetkal se s tím už někdo? Nemusí jít jen o Arduino Ethernet Shield ale i jiné zařízení s ethernetem? Existuje řešení? Klidně bych koupil nový moderní router, ale trochu se bojím, aby se mi nestalo to samé, tak bych potřeboval vědět, na co se zaměřit. Pohrávám si i s myšlenkou zkusit třeba OpenWRT nebo podobný firmware.