Je RSA bezpečné?

slimbit

Je RSA bezpečné?
« kdy: 11. 02. 2018, 20:01:12 »
Zdarec, je ještě v dnešní době RSA bezpečné?

kryptonerd

Re:Je RSA bezpečné?
« Odpověď #1 kdy: 11. 02. 2018, 20:20:53 »
Dnes ano, zajtra uz nie. Francuzak na teba za take otazky!

Tomáš Roll

« Odpověď #2 kdy: 11. 02. 2018, 20:37:03 »
Jestli ti není RSA dost dobré, tak zkus epileptické kurvy.

Je RSA bezpečné?
« Odpověď #3 kdy: 11. 02. 2018, 21:15:53 »
Omlouvám se za takto hloupé otázky. Rád bych zprovoznil openvpn. Zatím si jen  hraju. Scripty easy-rsa mi to hodně usnadňují, ale nebyl jsem si jistý, zda-li to bude použitelné v produkci. Děkuji všem za odpovědi.

« Odpověď #4 kdy: 11. 02. 2018, 21:25:06 »
Omlouvám se za takto hloupé otázky. Rád bych zprovoznil openvpn. Zatím si jen  hraju. Scripty easy-rsa mi to hodně usnadňují, ale nebyl jsem si jistý, zda-li to bude použitelné v produkci. Děkuji všem za odpovědi.

V produkci není použitelné zejména OpenVPN, pro mizerný výkon.
RSA bezpečné je, ale řešení v rámci OpenVPN, pokud vím, neprošlo žádným auditem. Že je samotné RSA bezpečné ještě neznamená, že ho někdo při implementaci neoslabil nějakou chybou.

Pokud Vám jde skutečně o bezpečí, budete se muset podívat jinam. Pokud Vám jde o to, abyste měl aspoň nějaké bezpečí a nejde ani o výkon, pak je OpenVPN použitelná.

Je RSA bezpečné?
« Odpověď #5 kdy: 11. 02. 2018, 21:35:22 »
Citace
Pokud Vám jde skutečně o bezpečí, budete se muset podívat jinam. Pokud Vám jde o to, abyste měl aspoň nějaké bezpečí a nejde ani o výkon, pak je OpenVPN použitelná.

A který směr myslíte?

« Odpověď #6 kdy: 11. 02. 2018, 21:44:31 »
A který směr myslíte?

Pokud můžete použít tunel, pak asi IPIP nebo GRE, oba nad IPSec.
Pokud o VPN, pak asi L2TP VPN. V případě Microsoft technologí hezky funguje SSTP.

Hardware by měl být s nějakým šifrovacím akcelerátorem. Na běžné PC můžete zapomenout, pokud Vám jde o víc než o nízké jednotky megabitů. Ostatně, Linux nebo FreeBSD routují obstojně, ale na běžném hardwaru je to bída.
« Poslední změna: 11. 02. 2018, 21:46:41 od Miroslav Šilhavý »

n

« Odpověď #7 kdy: 12. 02. 2018, 00:41:54 »
V případě Microsoft technologí hezky funguje SSTP.
Po pul roce, kdy tento zazrak na poli VPN neudrzel spojeni ani 5 minut a desitkach "incidentu" na IT supportu mi milostive vratil korporat pristup do Cisco AnyConnect VPN. "Prekvapive" se pripojim rano a vydrzi to az do vecera. Tolik asi k tomu hezky. Jak mi vysvetlil IT reditel, 6 mbps je na VPN po ktere potrebuju protlacit 1-3 SSH spojeni do terminalu naprosto nedostatecna konektivita a ping 300ms "zcela nepredstavitelny". Takze to nasad a uz nikdy nejezdi na dovolenou jinam nez na 5 hopu od koncentratoru:)

« Odpověď #8 kdy: 12. 02. 2018, 07:03:49 »
Po pul roce, kdy tento zazrak na poli VPN neudrzel spojeni ani 5 minut a desitkach "incidentu" na IT supportu mi milostive vratil korporat pristup do Cisco AnyConnect VPN. "Prekvapive" se pripojim rano a vydrzi to az do vecera. Tolik asi k tomu hezky. Jak mi vysvetlil IT reditel, 6 mbps je na VPN po ktere potrebuju protlacit 1-3 SSH spojeni do terminalu naprosto nedostatecna konektivita a ping 300ms "zcela nepredstavitelny". Takze to nasad a uz nikdy nejezdi na dovolenou jinam nez na 5 hopu od koncentratoru:)

Tak to nevím, takovou zkušenost nemám. Jednu dobu ale UPC změnilo modemy a něco na síti, a nefungovaly jim PPTP VPN, resp. sítí procházel rychlostí stovek kilobitů za sekundu. L2TP je z mého pohledu fajn, jen se ve Windows musí v registru ručně povolit, aby podporoval NAT-T. V cizích sítích (free wifi apod.) často L2TP neprojde, právě kvůli NAT-T. Proti tomu SSTP je docela zajímavá.

Aktuálně se mě to netýká, mám doma Maca a jsem líný doinstalovávat něco od třetích stran. Tak spokojeně funguju na L2TP.

Jirsákova stará

« Odpověď #9 kdy: 12. 02. 2018, 12:44:12 »
V případě Microsoft technologí hezky funguje SSTP.

ROFL!!!  ;D ;D ::) ::)

Kolemjdouci

« Odpověď #10 kdy: 12. 02. 2018, 13:23:46 »
S 512 bitovym klicem uz ani moc ne.