Doporučte VPS s podporou vlastního OS

Milfaus

Re:Doporučte VPS s podporou vlastního OS
« Odpověď #30 kdy: 01. 08. 2017, 19:26:16 »
--- vultr.com
--- naopak negativni zkusenost mam s vpsfree

Ten vultr vypadá docela dobře!!
https://www.vultr.com/pricing/

Jsem rád, že nejsem sám, kdo u vpsfree narazil a že to podobně vidí víc lidí.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 01. 08. 2017, 19:58:59 »
Bohužel, opět jen jedna paní povídala, vlastně brácha. Mně ty podmínky u VPSFree nepřijdou zase tak ujetý oproti jiným "levným" službám a právě by mě zajímala ta opravdová osobní zkušenost. Ne že bych to nějak momentálně potřeboval, ale člověk nikdy neví, kdy se taková informace bude hodit. A až někdo za rok, za dva, narazí na toto téma, bude tu jen "někdo říkal, jak to stojí za prd", ale nic konkrétního.

kk

« Odpověď #32 kdy: 01. 08. 2017, 20:10:51 »
tak ja nechtel to vpsfree nejak hanet, jenom sem napsal svoji zkusenost. server jel jinak rychle, ale pro mne je problem ten sdilenej vykon, ja proste nemam rad kdyz se musim nejak omezovat a brat ohled na druhe. chci proste server, ktery bude jen pro mne.
Kdyz nekdo nehodla server dlouhodobe vytezovat na full tak to pro nej muze byt vyhodne, protoze to muze vykryt kratkodobe vytizeni.

jinak bracha pracuje u internetoveho providera a je to muj vzor v it;) takze to ze vpsfree dlouhodobe pouziva taky o necem svedci..

Milfaus

« Odpověď #33 kdy: 01. 08. 2017, 20:25:31 »
Bohužel, opět jen jedna paní povídala, vlastně brácha.

Tak to musíš milovat Microsoft success stories :-D to jsou dobře podložené příběhy s dobrým koncem.
Já to vidím tak, že ti lidi, kterým to nevyhovuje, se prostě objevují.
Ty to vidíš jinak, tvrdíš, že to je smyšlené a já tě zase posílám do (_._)
Oba si děláme to, na co máme právo  ;D

nobody(ten pravej)

« Odpověď #34 kdy: 01. 08. 2017, 20:56:17 »
[...] Já to vidím tak, že ti lidi, kterým to nevyhovuje, se prostě objevují.  [...]

ja to vidim tak, ze problem muze mit kazdej s cimkoliv, pokud ale NEdokaze nekdo konkretni rict co konkretniho za problem s konkretni sluzbou mel, tak je to jen ubohej troll ci nekdo od konkurence...
tzn. to ze ty kterej nenapise nic konkretniho chces tukat po rameni nekomu kdo napise "bracha mi rekl ze to neni pro me" jakoze taky ma negativni zkusenost, tak to mluvi za vse :D

« Odpověď #35 kdy: 01. 08. 2017, 23:35:46 »
ja proste nemam rad kdyz se musim nejak omezovat a brat ohled na druhe. chci proste server, ktery bude jen pro mne.
https://www.soyoustart.com/cz/zakladni-servery/ , https://www.hetzner.com/sb ...
« Poslední změna: 01. 08. 2017, 23:37:18 od to_je_jedno »
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 02. 08. 2017, 00:42:48 »
na vultru jsem měl vytočené cpu několik týdnů na 100 % a také mi vps odstřihli (několik desítek vps) a nabídli pouze vyšší variantu, on svět není růžový. DigitalOcean má speciální (=dražší) vps, kde je vyhrazené cpu, podobně se chovají i velké cloudy (ec2, GC). Někdy to projde, někdy ne, to je daň na 5 EUR/month.

VPSfree není běžná služba a nelze jí srovnávat jak jablbka, je to od lidí pro lidí a celé je to založené na komunitě a naprosto nevhodné pro někoho, kdo chce konečný produkt a dál se nestarat.

SYS nebo HT dedik servery co posílal to_je_jedno v minulém příspěvku je to pravé, když chcete dlouhodobě točit CPU na plno, ti to neřeší naprosto vůbec, občas se ozvou kvůli síti a vytížení, ale pokud se jedná o legitimní provoz, nechají to být.

kolemjdouci

« Odpověď #37 kdy: 02. 08. 2017, 01:07:40 »
Potvrzuji, VPSfree je super na hrani nebo komunitni projekty! Jestli jste to meli na neco seriozniho, nedivim se, ze Vas to ponekud zklamalo. Je to komunitni projekt a jako k takovemu k tomu musite i pristupovat. Komunitni projekt se vsemi vyhodami i radou negativ. Na vaznou praci bych vzal Amazoni cloud, mimochodem jeste porad davaji kredity zdarma, co vystaci na provoz jednoho stroje. A nebo pak libovolny dedikovany server, ceny klesly tolik, ze housing skoro postrada smysl.

Sten

« Odpověď #38 kdy: 02. 08. 2017, 01:22:56 »
Ten vultr vypadá docela dobře!!
https://www.vultr.com/pricing/

Mám u Vultru sedm VPS po celém světě a kromě Sydney, kde je hodně kolísavá latence (ale to je spíš dané připojením Austrálie), bez problémů. Pokud chcete víc serverů než 5 nebo si najmout VPS za víc než určitou částku měsíčně (100 USD? už si nepamatuju kolik), musíte je požádat, aby vám navýšili limity, ale neměl jsem s tím problém. Na rozdíl od Digital Ocean lze (po žádosti o odblokování portu 25) posílat e-maily i po IPv6; Digital Ocean nasazení IPv6 neprovedl zrovna dobře (přiděluje /124) a teď jsou s tím problémy. Obecně mi přijde Vultr takový mnohem přizpůsobivější (a levnější) než Digital Ocean, který tedy také funguje výborně, ale nestandardní požadavky jsou problém. Zažil jsem i to, že řekli, že něco (zmenšení VPS se zachováním IP adresy; v té době neuměli plovoucí IP adresy) nebude v budoucnu problém, a po roce to problém byl a udělat to nešlo.

Amazon bych pro malý projekt spíš nedoporučil, ten jejich systém je strašně překomplikovaný, že jen pochopením, jak něco rozjet na AWS, strávíte klidně i týden.

klokan

« Odpověď #39 kdy: 02. 08. 2017, 04:29:28 »
Používám Linode a jsem s nimi plně spokojený. Připojení odtud ze Sydney je uspokojivé, takže z Evropy bude jistě naprosto bez problémů. Za nejnižší tarif 5 USD/měsíčně nabízejí 1G RAM, 20G, datovou kvótu 1 Tb a plnou podporu IPv6, vše se dá snadno zvýšit za příslušný příplatek. Zákaznickou podporu jsem ještě neměl příležitost využít, takže to posoudit nedokážu. Pokud jde o OS, podporují pokud vím pouze linuxová distra (je to LINode...), v nabídce je Ubuntu, CentOS, Fedora, Arch a další (všechny si nepamatuju). Samozřejmě pokud chcete provozovat Windows nebo BSD, tak to asi možné nebude, ale u Linuxu je to určitě jeden z nejlepších poměrů cena/kvalita, jaký je dneska k mání.

Peterr

« Odpověď #40 kdy: 02. 08. 2017, 09:57:23 »
Za nejnižší tarif 5 USD/měsíčně nabízejí 1G RAM, 20G, datovou kvótu 1 Tb a plnou podporu IPv6, vše se dá snadno zvýšit za příslušný příplatek ... je to určitě jeden z nejlepších poměrů cena/kvalita, jaký je dneska k mání.
Ano Digital Ocean/AWS Lightsail maju za danu cenu podobne, ale RAM 512M. Lepsi pomer cena/kvalita ma Google GCP - free tier - 0.6GB RAM, 1 vCPU, ... = zadarmo. Klucove je pre tento topic moznost nahrat vlastny OS, co si myslim Linode nesplna. Podobne ako Digital Ocean ponukne na vyber iba predpripravene OS.

Vladimír Anděl

« Odpověď #41 kdy: 02. 08. 2017, 19:02:37 »
Já mám skvělou zkušenost s vas-hosting.cz - hlavně co se týče rychlosti a technické podpory... dá se s nimi na všem domluvit.

« Odpověď #42 kdy: 02. 08. 2017, 20:31:23 »
Nemáte někdo zkušenost s https://www.digitalberg.com ?

« Odpověď #43 kdy: 03. 08. 2017, 09:32:34 »
Potvrzuji, VPSfree je super na hrani nebo komunitni projekty! Jestli jste to meli na neco seriozniho...
Mam tam normalne produkcni veci. Dostupnost mam vyssi nez sledovane weby bezici na wedosu (100% posledni mesic dle uptimerobot.com ).
A jinak proc tam jsem a nevzal jsem si dedikac:
- 14 dennich snapshotu. kdo jinej to ma v cene?
- pri startu "virtualu" s Xenialem spotrebovano asi 10MB RAM
- NAS jako dalsi samostatny HW pro nejaky zalohovani
- pri problemech nebo potrebe cokoliv nastavit se se mnou vzdy nekdo v podstate okamzite bavil jako se sebou rovnym

« Odpověď #44 kdy: 03. 08. 2017, 09:33:35 »
Jo a na Atlassian stack jsem nic levnejsiho(cena RAM) nenasel.