Záruka po instalaci OpenWRT

Martin

Záruka po instalaci OpenWRT
« kdy: 13. 11. 2016, 18:21:32 »
Zdravím,

Mám router TP-LINK Archer C5 (v1.20) a uvažuji o instalaci OpenWrt.
Zůstane mi záruka, když to nainstaluju?
A kdybych router třeba bricknul, dá se nějak obnovit původní firmware?

Díky
« Poslední změna: 13. 11. 2016, 22:22:17 od Petr Krčmář »

qwertz

Re:Instalace OpenWrt
« Odpověď #1 kdy: 13. 11. 2016, 19:17:02 »
> Zůstane mi záruka, když to nainstaluju?

Spíše ne. Otázkou je, jestli to prodejce zjistí.

> A kdybych router třeba bricknul, dá se nějak obnovit původní firmware?

https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wdr7500
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=54874

C5 V1.20 by měl mít stejný hardware jako C7 V2.00, takže s OpenWrt se to srovná. Výhoda je vyměnitelná mPCIe wifi pro pozdější upgrade. Pokud nezvládnete recovery pomocí TFTP tak OpenWrt asi nebude pro vás.

Nápad je to dobrý, ale je to vaše riziko.

Jenda

Re:Instalace OpenWrt
« Odpověď #2 kdy: 13. 11. 2016, 20:21:30 »
Myslím, že na zjevné HW problémy nesouvisející se SW ano. Upřímně si ale myslím, že když ten router jednou naběhl, už se tam nemá co pokazit -- kromě kondenzátorů za víc než dva roky, ale ty vyměníš, a možná odletí nějaké BGAčko, ale to taky nebude do dvou let.

A kdybych router třeba bricknul, dá se nějak obnovit původní firmware?
Můj TP-Link má na sériáku UBoot, kterým se dá firmware přepsat, a samotný uboot při běžném flashování nepřepisuješ. Takže i když tam nahraješ úplný nesmysl, pořád ho můžeš později přepsat funkčním firmwarem.

Dále je možné, že firmware bude v SPI flashce na desce. Takže pro maximální jistotu tu flashku prostě přečti a pak si můžeš hrát jak je libo, v případě problémů stačí její obsah vrátit.

j

Re:Záruka po instalaci OpenWRT
« Odpověď #3 kdy: 14. 11. 2016, 10:33:38 »

O zaruku nemuzes prijit. Neexistuje zadnej zpusob jak bys moh.

Maximalne ti muze byt neuznana reklamace, pokud reklamujes neco, co sis sam zpusobil jednanim, ktere bylo v rozporu s !navodem!. Tzn, pokud mas v navodu, ze jiny SW instalovat nesmis, tak pokud budes reklamovat ze to s wrtckem nefunguje, mas smulu, ale pokud budes reklamovat, ze odpad chip z plosnaku, tak ti to bezne vyreklamovat musi.

Ad brick, u nekterych lip u nekterych hur. Zalezi viz Jenda, nektery (ty lepsi) krabky pri bootu poustej tftp na internim portu a fixni IP (trebas 192.168.1.1) a cca 3-5s cekaj, jestli na to neco prijde, kdyz jo, tak to proste vemou a presmahnou tim co tam je. Jinde to treba vyzaduje rozborku a pripojit se na nejakej interni port/pinout, pripadne primo na chip, coz si asi uz sam neudelas. Seriovej port bejva vyvedenej u drazsich kousku taky, byt trebas jen vevnitr.