Jaký použít základ pro vlastní CMS?

David Mareš

Jaký použít základ pro vlastní CMS?
« kdy: 11. 11. 2016, 13:58:34 »
Zdravím vás, mám takovou otázku. Tvořím vlastní CMS a rád bych pro něj použil nějaké základ, nějaké jádro, které bych mohl dál rozšiřovat upravovat atd. Nevím co bych mohl pro základ použít, jestli nějaký jednoduchý něčí CMS, který bych upravoval? Ale zase, aby nebyl problém s autorskými právy. Nevíte někdo o něčem co by se dalo použít, aby s toho nebyli problémy, kdybych to nějakým způsobem rozšířil, upravil a dále distribuoval? Nějaký generátor ve smyslu underscores.me nebo něco podobného na back-end není?

Předem díky za odpovědi

stirl021

Re:Jaký použít základ pro vlastní CMS?
« Odpověď #1 kdy: 11. 11. 2016, 14:05:37 »
Co třeba Laravel?

sads

« Odpověď #2 kdy: 12. 11. 2016, 00:11:48 »
No budu asi nejvetsi zlo ale ja mam pho framework kde mam udelano vecsinu veci a muzes z toho udelat cms//kedze castecne cms to je// jakove chces. Napis jestli chces. Settings mam pres xml vlastni. A nemusis nic jineho jelikozse vtom da vytvorit cokoli// ps: pis tady anonym ucet//

sads

« Odpověď #3 kdy: 12. 11. 2016, 00:12:39 »
Oprava - php framework vyzivajici jen ciste php//

abaper

« Odpověď #4 kdy: 12. 11. 2016, 00:22:01 »
wtf? Proč dělat vlastní cms, když je tady Drupal 8.

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #5 kdy: 12. 11. 2016, 13:42:25 »
CMS je hodně široký pojem. Od redakčního systému pro blog až pro CMS pro velkou firmu nebo instituci. Jaké funkce od toho očekáváš? Pokud těch funkcí je hodně, bude lepší použít něco hotový systém a nevynalézat kolo. Pokud chceš minimalistické řešení, tak si to klidně napiš sám – např. když jsem si dělal systém pro blog (původně běžel na Drupalu), tak jsem použil Javu EE (EJB a pár jednoduchých JSP), PostgreSQL, pár vlastních XSLT šablon a hotový nástroj na zvýrazňování syntaxe. Je to cca 4 000 řádků v Javě, 500 v SQL a 400 v XSLT.

« Odpověď #6 kdy: 12. 11. 2016, 15:54:12 »
Pro jedno CMS teď přepisuju backend z MySQL na CouchDB. Uvažujte o použití tohoto typu DB