Testování macOS ve VirtualBoxu

Woky

Re:Testování macOS ve VirtualBoxu
« Odpověď #15 kdy: 03. 11. 2016, 09:30:32 »
Jak je to s vykonem na jinem, nez Apple hardwaru? Uvazoval jsem, ze bych to narval na PC jako bezne OS, ale mam trochu pochybnosti jestli bych rozbehal vsechen hardware a jestli by to vykonove vubec bylo pouzitelne.

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 03. 11. 2016, 11:57:24 »
Výkon odpovídá použitému HW. Spíš než výkon bych řešil kompatibilitu. Od výrobce grafické karty nebo WiFi donglu těžko stáhneš ovladače pro Mac OS X. Obecně platí, že kompatibilní je ten HW, který do Apple montuje do Maců. Ale ani v tom případě není 100% záruka.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #17 kdy: 03. 11. 2016, 14:38:44 »

Jix0

« Odpověď #18 kdy: 03. 11. 2016, 15:16:12 »
Vyprdni se na Virtualbox.. Spise si to zprovozni na normalnim PC HW..

Stavel jsem nedavno hackintosh sestavu na techto komponentach:

Deska - MSI Z97 PC Mate
CPU - Core i5-4460
RAM - 16GB DDR3 ADATA XPG
GPU - MSI GTX 750 Ti ( z meho stareho PC)

Cela tato sranda me vysla na cca 7000 korun, bez grafiky a disku, ktere jsem pouzil ze stareho PC.
Nyni je na tom provozovan OSX El Capitan 10.11.5. Do updatu na Sierra se mi zatim moc nechce :D, je moc cerstvy totiz a nechce se mi resit pripadne problemy. Jako bootloader je pouzit Clover UEFI. Instalator vytvoreny pomoci nastroje Unibeast a OSX stazeneho z AppStore. Vetsina veci pak fungovala hned po instalaci. Pro grafiku staci stahnout driver ze stranek Nvidia.

Aby spravne fungoval speedstep, musel jsem v mem pripade pouzit nastroj SSDTPRgen. Je to shell script, ktery vygeneruje SSDT tabulku na zaklade informaci obsazenych v BIOS/UEFI ( nutne jen v pripade procesoru rady Haswell/Haswell refresh).

Dobra stranka pro informace a potrebne nastroje je http://www.hackintosh.zone

ja

« Odpověď #19 kdy: 07. 11. 2016, 19:28:04 »
Co tu resite? OSX je free ($), neni potreba hackintosh.
Testuji a provozuji ve VM (VirtualB) na Ubuntu velmi dobre, bezi vse (zvuk,..).

Da se vygooglit nejaky VM image, ze uz neni ani treba prochazet celou instalaci