Doporučte záznamové zařízení pro kamery

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Doporučte záznamové zařízení pro kamery
« Odpověď #15 kdy: 20. 10. 2016, 16:31:49 »
Treba jsou to kamery z doby krale Klacka a jedou po tenkem Ethernetu. V teto situaci by neskodilo sem nalinkovat datasheet.

j

« Odpověď #16 kdy: 20. 10. 2016, 17:02:51 »
Pokud máš těch kamer 1000 tak jo. Průměrný bitrate celosvětově je cca 1 Mbps, v Evropě o něco víc, v US spíš míň. Ono dost záleží na tom, k čemu to video potřebuješ, dá se třeba ponechat velké rozlišení, ale snížit počet fps.
Prosim ... ne uz takovy plky ... JEDNA ... analogova PAL kamera pri 15FPS, coz je naprosty minimum aby se na tom dalo vubec neco videt, vygeneruje +- 1/2TB mesicne. A to vcetne toho, za zaznam bezi jen kdyz kamera zaznamena pohyb (tzn pres noc prakticky vubec nic), komprese do h264. To mas cca 1GB/hod => cca 2Mbit/s.

A to se bavime o prumeru. Takze realne bys na 10 kamer potreboval tak 50Mbit. Garantovanych.

Pricemz na tech kamerach se da tak maximalne poznat, ze tam nekdo prosel/projel, a pokud toho cloveka znas, tak mozna identifikujes o koho slo. Jedina HD kamera pak generuje 10Mbit+. Opet pri stejne nizkym FPS.

Mam tu 17 kamer, z toho 2 HDckovy ...

ahoj, asi jsem se spatbe vyjadril, omlouvam se
kamery nejsou analog, myslel jsem to jako NE IP, tzn maji takovy ty BNC konektory ale je na tom napsano
BNC je standardni konektor pro prumyslovou analogovou kameru. V 99% je vystup bezny PAL. Pokud z toho chces udelat digitalni zaznam, potrebujes prevodnik/kompresor. Trebas neco takovyho http://www.axis.com/cz/cs/products/axis-p7216. Z toho ti pak uz normalne po ethernetu leze videostream, kterej muzes nekde (na diskovy pole) ukladat. Pokud ale chces resit jeste nejaky dalsi aspekty (kromu ukladani holyho streamu) tak potrebujes jeste dalsi SW.

Angelcam

« Odpověď #17 kdy: 20. 10. 2016, 18:01:29 »
Prosim ... ne uz takovy plky ... JEDNA ... analogova PAL kamera pri 15FPS, coz je naprosty minimum aby se na tom dalo vubec neco videt, vygeneruje +- 1/2TB mesicne. A to vcetne toho, za zaznam bezi jen kdyz kamera zaznamena pohyb (tzn pres noc prakticky vubec nic), komprese do h264. To mas cca 1GB/hod => cca 2Mbit/s.

Hádat se s tebou nebudu, je to strašně závislé konkrétní scéně, množství pohybu, kvalitě encoderu (třeba Axis ZipStream to umí stáhnout na polovinu), dalších implementačních záležitostech (třeba některé kamery skoro neposílají klíčové snímky) atd.

Konkrétní příklad http://hradcanska-silnice.click2stream.com/ , 2560 x 1440 , 20 FPS, cca 2,5 Mbit.

j

« Odpověď #18 kdy: 20. 10. 2016, 18:15:23 »
Zavisi to na ledacems, ale pokud bys to chtel posilat nekam po netu, musis to dimenzovat na maximum. Navic (pokud nekdo namitne, ze video stazeny z netu ma min) se pouziva jednopruchodova a pomerne malo ucinna komprese - jednoduse proto, ze to musi zvladat komprimovat realtime. A taky natom pak chces jeste prevazne neco videt - ty hruzy ktery obcas prezentujou v TV ... sou naprosto knicemu, to nema smysl provozovat kamerovej system.

Ja to umim nastavit klidne na desetinu, a zkouselo se to, ale to je o rad efektivnejsi ty kamery vypnout. Pokud chces realne vyuzitelnej zaznam, na kterym aspon identifikujes co se v danym prostoru delo, tak to zkratka stoji data, hromadu dat a ty je treba nekudy tlacit a nekde ukladat.

Trebas identifikovat na vydeji ze bylo neco nekomu vydano je pohoda, ale identifikovat co, to uz je pomerne slusnej problem i s nekolika HD kamerama a velkym FPS.

Lol Phirae

« Odpověď #19 kdy: 20. 10. 2016, 18:46:58 »
Pokud máš těch kamer 1000 tak jo. Průměrný bitrate celosvětově je cca 1 Mbps, v Evropě o něco víc, v US spíš míň. Ono dost záleží na tom, k čemu to video potřebuješ, dá se třeba ponechat velké rozlišení, ale snížit počet fps.

A to tam prosímtě nahráváš co? Peep show z hajzlmísy? Jedna full HD kamera (Ubiquiti) = 35GB dat denně, 3Mbps při 15FPS.

« Odpověď #20 kdy: 24. 10. 2016, 18:11:26 »
Hádat se s tebou nebudu, je to strašně závislé konkrétní scéně, množství pohybu, kvalitě encoderu (třeba Axis ZipStream to umí stáhnout na polovinu), dalších implementačních záležitostech (třeba některé kamery skoro neposílají klíčové snímky) atd.

Konkrétní příklad http://hradcanska-silnice.click2stream.com/ , 2560 x 1440 , 20 FPS, cca 2,5 Mbit.
jen že on má běžné kamery a ne nějaký tvůj Axis.
https://www.cctvkalkulator.cz/cs/vypocty/datovy-tok-ip-kamer/

Lol Phirae

« Odpověď #21 kdy: 24. 10. 2016, 18:35:36 »
A že se vracím k tomu KGuardu - přesně tyhle sračky a dalších asi 10 klonů se stejným zkurveným firmwarem navrženým šikmovokými idioty jsou za posledním DDoS útokem na DNS.

j

« Odpověď #22 kdy: 24. 10. 2016, 19:07:16 »
Zese leda idiot nechava IPkameru primo dostupnou z netu. Treba ja mam ty svoje ve vlanu, proste proto, ze se ani nechce aby se to tomu dostal jen tak nekdo z interni site. A zvenku samo nejsou dostupny vubec.

Ale to je vsechno se vsim ... nastava doba iot.

Osobne pak vidim problem i jinde, uz sem taky psal. Kdyz si da nekdo do servisu auto, tak mu neni divny, ze za hodinu prace nedouka se sroubovakem, kterej sotva najde kde to ma motor, zaplati litr. Kdyz si ty jako ITk, kterej musi umet a rozumet (jinak prd nastavi) reknes litr za to, ze mu navrhnes a nastavis jeho domaci sit, tak ti rekne, ze ses zblaznil.

Ondrej

« Odpověď #23 kdy: 24. 10. 2016, 19:39:57 »
Já mohu doporučit 2 řešení, které jsem využil pro pár kamer:
  • Kamery od Unifi + unifi NVR server (postavil jsem ho na HP microserver, MDraid, ubuntu), ve spojeni i s Unifi Wifi je to all-in-one řešení)
  • Synology NAS - surveillance station (nutno kupovat licence) a k tomu jsem připojoval stávající AXIS kamery
Nač surveillance station? Mám axis a zmíněnou nasku od synology, kde mám nastavenej síťovej disk na kterej sou připojeny kamery a nahrávaj tam data jen když uznaj za vhodné = detekce pohybu. Surveillance station je zbytečné pokud umí kamery data někam odlejvat.

Zese leda idiot nechava IPkameru primo dostupnou z netu. Treba ja mam ty svoje ve vlanu, proste proto, ze se ani nechce aby se to tomu dostal jen tak nekdo z interni site. A zvenku samo nejsou dostupny vubec.

Ale to je vsechno se vsim ... nastava doba iot.

Osobne pak vidim problem i jinde, uz sem taky psal. Kdyz si da nekdo do servisu auto, tak mu neni divny, ze za hodinu prace nedouka se sroubovakem, kterej sotva najde kde to ma motor, zaplati litr. Kdyz si ty jako ITk, kterej musi umet a rozumet (jinak prd nastavi) reknes litr za to, ze mu navrhnes a nastavis jeho domaci sit, tak ti rekne, ze ses zblaznil.
njn jenže on ten kshit přímo k tomu vybízí aby si to prostě připojil do sítě, naskenoval QR a ono to nějak funguje.

« Odpověď #24 kdy: 24. 10. 2016, 23:35:57 »
  • Kamery od Unifi + unifi NVR server (postavil jsem ho na HP microserver, MDraid, ubuntu), ve spojeni i s Unifi Wifi je to all-in-one řešení)
  • Synology NAS - surveillance station (nutno kupovat licence) a k tomu jsem připojoval stávající AXIS kamery
Nač surveillance station? Mám axis a zmíněnou nasku od synology, kde mám nastavenej síťovej disk na kterej sou připojeny kamery a nahrávaj tam data jen když uznaj za vhodné = detekce pohybu. Surveillance station je zbytečné pokud umí kamery data někam odlejvat.
Na několika místech používám Surveillance station a mohu k tomu říct tři věci. Na dvoujádrovém Synology a třema HD kamerama je to pomalé. Nefunguje to v některých prohlížečích. A je to extrémně pohodlné a "návykové". A tam se dostáváme k jádru proč nepoužívat obyčejný síťový disk kam "kamera odlévá? data". V Surveillance station vidim časovou osu kdy která kamera nahrávala a vidim souvyslosti - myslim tim, že auto projíždí kolem baráku a já okamžitě najdu na všech třech kamerách jak jelo. Časová osa a nějaká nadstavba nad záznamy je důležitá pro vyhledávání. A druhá věc je správa kamer, kdy z kamery používám jen stream a detekci dělám na jednom místě v synology. Má to svůj raid, nezatěžuje to jiné pc ... ono hd záznamy maji vysoký datový tok a samo se to stará o mazání starých záznamů.

Ondrej

« Odpověď #25 kdy: 25. 10. 2016, 00:05:06 »
Na několika místech používám Surveillance station a mohu k tomu říct tři věci. Na dvoujádrovém Synology a třema HD kamerama je to pomalé. Nefunguje to v některých prohlížečích. A je to extrémně pohodlné a "návykové". A tam se dostáváme k jádru proč nepoužívat obyčejný síťový disk kam "kamera odlévá? data". V Surveillance station vidim časovou osu kdy která kamera nahrávala a vidim souvyslosti - myslim tim, že auto projíždí kolem baráku a já okamžitě najdu na všech třech kamerách jak jelo. Časová osa a nějaká nadstavba nad záznamy je důležitá pro vyhledávání. A druhá věc je správa kamer, kdy z kamery používám jen stream a detekci dělám na jednom místě v synology. Má to svůj raid, nezatěžuje to jiné pc ... ono hd záznamy maji vysoký datový tok a samo se to stará o mazání starých záznamů.
Já to nezvolil protože sem si nechtěl zatěžovat síť 6x full hd streamem, proto sem zvolil vyhodnocování detekce na kameře. Funguje to na mém dj2012, když cokoliv potřebuju záznam dohledám, kamery ukládaj streamy v čitelné adresářové struktuře. Jo není nad tím žádné grafické koukátko, to je fakt, ale nikdy sem ho nepotřeboval a možná i nějakej jednoéduchej webserver na tohle bude... Příjde mě jen zbytečné zatěžovat nasku/síť detekcí když to uměj kamery sami  sobě.