V IT se moc na daňově uznatelné benefity nehledí, to mám zkušenost z desítek společností.
Mezi ty netradiční poslední dobou patří, kavárna zdarma uvnitř budovy, pípa s pivem (i nealko), lezecká stěna, využití právního oddělení i pro soukromé/rodinné problémy, zařízení a organizace rodinných oslav a dovolených, teď v létě ovocné džusy na pracovišti, možnost si stanovit vlastní kpi a podle jejich splnění dostávat přidáno.
Pipa s pivem a lezecka stena ... fakt benefit pro ktery vezmu praci. Na to skoci jen slaboduchej jedinec.
Obecně, na benefity skáčou jen jmenovaní jedinci. Osobně to považuji jen jako přežitek, resp. hloupost. Nikdy jsem nic takového neměl a ani nechtěl. Nehledě na to, že to co se dnes považuje za benefity, je jen další způsob, jak mít lidi ve firmě déle než 8h. Ve firmě preferuji přesně obrácený způsob - nula benefintů - nepočítám kafe, vodu, limo, sušenky - to nejsou z mého pohledu benefity. Pokud chtějí nějakou společnou akci, tak se domluvíme a jde to vyřešit i za přispění firmy. Každý člověk má má rád něco jiného, někdo rád třeba motokáry, jiný kolo. A proč diskriminovat lidi tím, že nepůjdou, když je to nebaví. Je to nefér.
Raději klukům dám prémie, ať odměny využijí jak chtějí.
Co bych byl ochoten uznat jako benefit, je home office. Z prate vim, že je pro programátory lepší když ta možnost tu je. Je mi úplně jedno, jesli kluci chodí do práce nebo ne, ale zajímá mě, jestli plní termíny. Ať si klidně pracují z Bora Bora :-)