Bitcoin Electrum přes TOR

EmkeJ

Bitcoin Electrum přes TOR
« kdy: 06. 10. 2016, 13:07:08 »
https://s21.postimg.org/rrlg0bspz/TOR1.png

Dobrý den,

Zajímalo by mě jestli existuje nějaká metoda jak zobrazit IP adresu kterou vidí "Electrum Server"
Když se připojuji přes Tor Browser (Client > Tor > Server).

Ideální by bylo kdyby tato IP adresa "109.163.234.8" šla zobrazit pomocí nějakého jednoduchého příkazu nebo skriptu.

Snažím se pochopit k čemu jsou v Electrum Servery např. "fdkbwjykvl2f3hup.onion" Když už sám TOR mění IP adresu tak proč je nutné Server maskovat?

Jsem zvědav jestli se najde kapacita co dokáže odpovedět  8)

Franta <xkucf03/>

Re:Bitcoin Electrum přes TOR
« Odpověď #1 kdy: 06. 10. 2016, 19:01:34 »
Přístup z Toru do (běžného veřejného) internetu je jen jedna z jeho funkcí (byť asi nejpoužívanější).
Tor ale můžeš používat i jako anonymní VPN odžíznutou od zbytku světa, ve které spolu komunikují jen její členové – k tomu slouží právě adresy typu fdkbwjykvl2f3hup.onion.

Ty IP adresy jsou jednak náhodné (takže by server stejně potřeboval dynamické DNS) a jednak fungují jako NAT – přistupuješ přes ně z Toru ven, ale za jednou takovou adresou je schovaných mnoho klientů – takže kdyby přišel požadavek z venku (z internetu do Toru), nevěděl bys, kam ho poslat dál – na tom se server provozovat nedá.

A i kdyby to šlo, bylo by to nesmyslné – pakety by putovaly přes Tor, pak by prošly bránou do veřejného internetu a pak by se jinou bránou vrátily do sítě Tor a doputovaly k serveru – to je zbytečné – pakety nemusí síť Tor vůbec opustit – akorát se pak nepoužívají IP adresy ale ty .onion.

Adresy .onion slouží k provozování tzn. skrytých služeb (hidden service), které jsou (v rámci možností) anonymní – tzn. ty se sice můžeš připojit, ale nezjistíš, kde se fyzicky daná služba nachází ani kdo ji provozuje.

Krátká odpověď: server se maskuje za .onion adresu, aby se utajilo jeho umístění a identita jeho provozovatele.

Ten přiložený obrázek mi přijde zmatený – pokud to jde přes Exit node, tak se nepoužije .onion adresa a naopak – možná to bylo myšleno tak, že máš na výběr, ale nakreslené je to divně.

Lidumil

« Odpověď #2 kdy: 07. 10. 2016, 10:09:20 »
Přiznám se TOR používám už pár let ale stejně nevím jak to přesně stěma nodama je  :o
Tady jsem to načrtl jak by to asi mělo být kdyby někdo chtěl o čemž pochybuji :-D (Verze Edit jde změnit kdybych to měl špatně můžete mě opravit)

Používám: www.draw.io

ORIGO:
https://drive.google.com/file/d/0B2sk4G0mjPkFNi1HWE9NNGJneVk/view?usp=sharing
EDIT:
https://drive.google.com/file/d/0B2sk4G0mjPkFbUFJaGR4bFRxLWM/view?usp=sharing

PS:
Když používám TOR prohlížeč a najedu si na mojeip.cz
Dostanu IP adresu Exit Nodu Kterou dostane Server "Bitcoin.sk"

Ale podle toho co psal Franta to chápu tak že u adresy name.onion dostane Server IP "Relay node" je to tak?

G86

« Odpověď #3 kdy: 07. 10. 2016, 13:56:59 »
Máš to pěkný ale zbytečný tady na to nemá nikdo znalosti aby tě odpoveděl :-D
Spíše nějaké jiné zahraniční forum  8)

Torista

« Odpověď #4 kdy: 07. 10. 2016, 17:36:32 »
EmkeJ: Neexistuje žádná taková metoda. Důvod proč je dobré se připojovat na Electrum server v darknetu a ne v clearnetu je ten, ze některé SPV nepoužívají pro připojení k serveru SSL, takže exit node a vše od něj dál v internetu může sbírat data a věštit.

Torista

« Odpověď #5 kdy: 07. 10. 2016, 18:05:11 »
EmkeJ: Jo, ještě mě napadlo, že asi nechceš zjišťovat skutečnou IP adresu klienta, ale prostě si vypsat IP adresy připojené na svůj Electrum server a to je jednoduché: "run_electrum_server sessions".

EmkeJ

« Odpověď #6 kdy: 08. 10. 2016, 01:44:35 »
EmkeJ: Neexistuje žádná taková metoda. Důvod proč je dobré se připojovat na Electrum server v darknetu a ne v clearnetu je ten, ze některé SPV nepoužívají pro připojení k serveru SSL, takže exit node a vše od něj dál v internetu může sbírat data a věštit.

Dík za informace: To co píšeš by odpovídalo tomuhle: https://drive.google.com/file/d/0B2sk4G0mjPkFNi1HWE9NNGJneVk/view?usp=sharing

Jen nevím co je to SPV.

Jinak já se snažím zjistit (TOR IP adresu) kterou dostane Bitcoin server ke kterému jsem zrovna aktualně připojenej,
Nejlepší by bylo kdyby na to existoval příkaz do konzole v electrum.

Jenda

« Odpověď #7 kdy: 08. 10. 2016, 11:45:26 »
Jen nevím co je to SPV.
Zkusil bych zadat do oblíbeného hlodače "bitcoin spv" a kliknout na první odkaz. Simplified payment verification.