Kompatibilita Linuxu s notebooky Acer

OndrejTom

Re:Kompatibilita Linuxu s notebooky Acer
« Odpověď #30 kdy: 04. 09. 2016, 22:14:47 »
Dobrý den,
je to sice trošku mimo původní téma, ale zapomněl jsem se zeptat (a nechtěl jsem tu dělat bordel a zakládat nové téma). Ve škole jsme dostali Office 365 po dobu studia zdarma. Zkoušel jste někdo rozjet Office 365 (předpokládám asi ve verzi 2016) pod Wine nebo PlayOnLinux?
Díky moc za odpovědi (a ještě jednou se omlouvám za offtopic).

Pavel_Pav

Re:Kompatibilita Linuxu s notebooky Acer
« Odpověď #31 kdy: 23. 09. 2016, 18:05:18 »
Ahoj,

Nedávno jsem si taky pořizoval nový ntb. Nejdříve jsem si chtěl pořídit nový thinkpad 460p ale nakonec mám http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-V3-372-57CW-Subnotebook-Review.166075.0.html.

Notebook používám většinou jako desktop takže mě osobně horší zpracování a klávesnice či displej netrápí. Mám na něm dualboot W10 / Ubuntu 16.04 a jediný problém jsem měl při instalaci dual bootu v UEFI (to jsem si ale zkomplikoval já sám). Jinak vše funguvalo perfektně včetně dotykového displeje, out of box. Výdrž na baterku je v podstatě stejná jako u W10. Co se týče životnosti SSD tak o tom netuším.

Jinak k těm Acerům, 5 let jsem denně používal Aspire 4830TG (Stále funkční a bez vad, ale už mi výkonově nestačí) a bez problémů. Je to dost o štěstí na jaký kus narazíš. Pokud nepotřebuješ extra výkonný stroj tak ten repas nemusí být špatná volba ale nečekej že si výkonově polepšíš.

Pokud s notebookem budeš rozumně zacházet tak bys neměl mít problém s Asusy, Acery apod..

Ahoj, muzes prosim poradit, kde jsi tenhle Acer koupil? Mne prijde, ze se v CR neprodava.
Diky moc
Pavel