Nemůžu smazat složku na NTFS

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Nemůžu smazat složku na NTFS
« kdy: 16. 09. 2016, 09:15:20 »
měl jsem peripetie se zendiskem (http://forum.root.cz/index.php?topic=13824), udělal jsem jeho zálohu na ntfs oddíl. Teď mám problém tu zálohu smazat

Mám složku /media/data/MULTIMEDIA/download/zendisk/zaloha_dat/

tuto složku jsem se pokusil odstranit jak z windows, tak z linuxu. Zatímco ve windows, to nějak zamrzlo, po rebootu už jí nevidím, tak v linuxu jí pořád vidím, ale nelze smazat, a to ani pod rootem.

Kód: [Vybrat]
/# rm -rf /media/data/MULTIMEDIA/download/zendisk/zaloha_dat/
rm: nelze odstranit '/media/data/MULTIMEDIA/download/zendisk/zaloha_dat/HP/Oblibene/ostatni': Adresář není prázdný

Je to díky složce /media/data/MULTIMEDIA/download/zendisk/zaloha_dat/HP/Oblibene/ostatni

Když jdu do té složky, tak jí vidím jako prázdnou, když v ní otevřu terminál a zadám ls, tak vypíše:

ls
ls: čte se adresář '.': Nepřípustný nebo nekompletní vícebajtový nebo široký znak

Ok, spustil jsem na to rekurzivně detox:
detox  /media/data/MULTIMEDIA/download/zendisk/zaloha_dat/ -r

nepomohlo.

Zkusil jsem opravu disku ve windows 10, windows údajně opravil nějaké chyby, ale nenapsal jaké, a stejně to nepomohlo. Ve windows složku zaloha_dat nevidím, v linuxu ano, a pořád nelze odstranit.

« Poslední změna: 16. 09. 2016, 09:31:51 od Petr Krčmář »

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Re:nemožnost smazat složku
« Odpověď #1 kdy: 16. 09. 2016, 09:22:00 »
Tak vyřešeno, vytvořil jsem prázdnou složku pod stejným jménem v jiném místě a normálně překopíroval. Žádnou chybu to nenahlásilo. Pak už jsem jen v linuxu složky přesunul do koše a koš vysypal.

Ale stejně by mě zajímalo, co to je za blbost?

Boo

Re:Nemůžu smazat složku na NTFS
« Odpověď #2 kdy: 16. 09. 2016, 10:18:23 »
Zalohu si delal pres windows nebo fuse s ntfs-3g ? Muze to byt nejaky unicode bug v ntfs-3g.

Trubicoid2

Re:Nemůžu smazat složku na NTFS
« Odpověď #3 kdy: 16. 09. 2016, 14:08:02 »
Není to těma vadnýma sektorama? To je potřeba vyřešit první a pak inkosistenci FS