App Password od Google už nefunguje?

Trubicoid2

App Password od Google už nefunguje?
« kdy: 31. 08. 2016, 13:03:24 »
Pánové, jak je to teď s App Password od Google? Mám zapnutý dvoufázový přihlašování a App Password několik let. Vše funguje, dnes revokuju heslo pro iOS a udělám nový, tím se však nemohu vůbec přihlásit. Prostě to dělá, jako by heslo bylo špatně. V čem je problém?

Moc jsem o tom nenašel, jen že od iOS 8.3 už App password není potřeba, nic o tom, že jsou zakázaný. A jak je na tom Android 4? Taky mi to nefunguje.

A jestli budu používat normální heslo s kódem (předpokládám, že jen jednou), jak se to pak revokuje při ztrátě třeba?

trubicoid2

Re:App Password od Google už nefunguje?
« Odpověď #1 kdy: 09. 09. 2016, 13:56:02 »
nikdo nic neví?

Lol Phirae

« Odpověď #2 kdy: 09. 09. 2016, 17:56:32 »
nikdo nic neví?

Možná, když se nebudeš ptát jako trubka, tak někdo pochopí dotaz

Trubicoid2

« Odpověď #3 kdy: 10. 09. 2016, 20:31:42 »
Pro loláka zkusím jednodušeji: Mám zapnutou dvoufaktorovou autentizaci na google a používal jsem dlouho jednorázové heslo, v jejich hantýrce App Password.

Teď jsem heslo změnil (re očkovat a vyrobil nové), ale už ho to v iOS nebere. Tváří se jako by to heslo bylo špatně. Nic víc neříká. Zkoušel jsem to mockrát. Napadlo mě, že google s těmi App Passwords končí, ale nic jsem o tom nenašel.

« Odpověď #4 kdy: 10. 09. 2016, 21:16:15 »
Myslím,že dotaz nepotřebuje zjednodušit, ale zpřesnit. Možná existuje pro iOS jediná aplikace od Googlu a to, co popisujete, dává každému uživateli iOS smysl. Já iOS neznám a ve vašem dotazu se ztrácím.

Já mám na Google účtu také zapnutou dvoufázovou autentizaci. To znamená, že když se někde nově přihlašuju ke Google účtu, zadám nejprve své heslo, a po té mne Google vyzve k zadání jednorázového hesla, což je šestimístné číslo, které mi vygeneruje aplikace v mobilu. To jednorázové heslo ale není App Password.

Některé aplikace ale nepodporují dvoufázové ověření, proto Google zavedl právě App Password. To je jedno dlouhé heslo přidělené konkrétní aplikaci, které se používá místo toho dvoufázového ověření. Když tedy nějaká aplikace umí pracovat jenom s jedním heslem (předpokládá tedy, že jí zadáváte přímo heslo k účtu a že nepoužíváte dvoufázové ověření), vygenerujete si pro ni takovéhle heslo (App Password) a použijete to. V nastavení účtu Google pak vidíte seznam těch App Password a můžete je např. smazat v případě, kdy by někdo to heslo získal nebo by se aplikace chovala špatně.

Doporučuju jít na web Google do Můj účet – Přihlášení a zabezpečení – https://myaccount.google.com/security Tam máte Hesla aplikací, kde máte seznam těch App Password. Zrušte stará hesla pro příslušnou aplikaci na iOS, vytvořte si nové heslo a to zadejte do aplikace na iOS (pokud ta aplikace nepodporuje dvoufaktorovu autentizaci). V takovém případě do té aplikace zadáte jenom tohle App Password, nezadáváte tam ani své heslo k účtu Google ani jednorázové  heslo (číselný kód).

Trubicoid2

« Odpověď #5 kdy: 11. 09. 2016, 10:04:28 »
Doporučuju jít na web Google do Můj účet – Přihlášení a zabezpečení – https://myaccount.google.com/security Tam máte Hesla aplikací, kde máte seznam těch App Password. Zrušte stará hesla pro příslušnou aplikaci na iOS, vytvořte si nové heslo a to zadejte do aplikace na iOS (pokud ta aplikace nepodporuje dvoufaktorovu autentizaci). V takovém případě do té aplikace zadáte jenom tohle App Password, nezadáváte tam ani své heslo k účtu Google ani jednorázové  heslo (číselný kód).

Ano, přesně toto dělám. Dříve to šlo a teď ne. V otázce se ptám proč?

« Odpověď #6 kdy: 11. 09. 2016, 13:21:13 »
V jaké aplikaci to přihlášení zkoušíte? Jakou chybu vám to vypíše? V jiné aplikaci to heslo aplikace funguje?

Trubicoid2

« Odpověď #7 kdy: 11. 09. 2016, 14:34:26 »
Nefunguje to v iOS v nastavení účtů, kde to předtím dlouho fungovalo. Pak ten účet používá aplikace pošta a kontakty. Chybu to říká jakoby heslo bylo špatně. Nic víc.

Jinde, třeba v thunderbirdu to fungovalo a funguje, nemyslím, že tam se něco změnilo.

« Odpověď #8 kdy: 11. 09. 2016, 22:05:42 »
V nápovědě píšou, že od iOS 8.3 nejsou App Passwords potřeba, nebo-li tam byste se měl přihlašovat klasicky heslem a jednorázovým kódem.

Trubicoid2

« Odpověď #9 kdy: 12. 09. 2016, 10:36:53 »
Ano, to jsem viděl. Že nejsou potřeba ale neznamená, že to vypnuli, nebo?

A když se přihlásím dvoufaktorově, jak se to např. při strátě revokuje? U App Password to umím.

« Odpověď #10 kdy: 12. 09. 2016, 10:51:34 »
Ano, to jsem viděl. Že nejsou potřeba ale neznamená, že to vypnuli, nebo?
Nevím, čemu říkáte „vypnuli to“. Podle mne ten text znamená, že aplikace se přihlašuje pomocí hesla k uživatelskému účtu, takže když zadáte aplikační heslo, přihlášení neprojde.

A když se přihlásím dvoufaktorově, jak se to např. při strátě revokuje? U App Password to umím.
Pokud je potřeba se přihlásit pokaždé znovu, „revokuje“ se to jednoduše tak, že nezadáte číselný kód. Ale spíš to přihlášení funguje na principu OAuth, takže pak aplikaci najdete v Přidružené aplikace a weby, kde jí můžete přístup odebrat.

trubicoid2

« Odpověď #11 kdy: 12. 09. 2016, 14:19:30 »
no ja chapu ze nebude od iOS 8.3 App Passwords potreba tak, ze neni nutne je pouzivat, ale stale to jde, v originale:
Citace
... you will no longer have to use App passwords...

a jsem prekvapeny, ze to nejde. I kdyz mi to do ted s App Password slo (iOS 9.3), asi jsem ho tam vlozil pred 8.3

jestli to znamena, ze se to neda pouzivat, tak by to tak meli napsat, pripadne pri prihlasovani nerict jen spatny heslo, ale neco jako nepouzivejte uz App Passwords.

Kod to zatim podruhe nechtelo, asi si to "zarizeni" zapamatovalo a to pak pujde odebrat na nektere te googeli strance.