Zdravim,
Jelikoz mam na pracovnim nb citliva data (seznamy zakazniku/smlouvy/...) tak mam jednak sifrovany disk (LUKS), druhak pri spousteni okenniho manazeru (IceWM) spoustim take xscreensaver
Kdyz zaklapnu nb a on se uspi, mel by take xscreensaver zamknout obrazovku. On ji sice zamkne, ale ne hned. Kdyz nb zase probudim, rekneme do minuty (presny cas jsem nezkoumal), tak xscreensaver nema obrazovku zamcenou
Asi bych mel zamceni vynutit v nejakem skriptu, ktery se provadi pred uspavanim. Kdyz jsem se o to ale pokousel, dostal jsem se nekolikrat do situace, kdy se mi nb uz neprobudil a ja musel (mozna nemusel, nevim) nb natvrdo vypnout a znovu spustit, tak jsem od tech pokusu upustil
Mate-li toto nekdo vyresene pro Debian, dejte mi prosim vedet, kam mam co zapsat. Dekuji
Otazka 1: je zamceni xscreensaverem dostatecne?
Takove to shozeni X-ek pomoci Ctrl+Alt+Backspace je v Debianu implicitne vypnute
Kdyz necham nb uspany delsi dobu a pak ho probudim, tak sice xscreensaver zamkne obrazovku, ale ne hned. Takze kdyz mam napr. na plose spusteny prohlizec obrazku a po probuzeni nb zacnu mackat PgDown, tak se mi podari prepnout na dalsi obrazek nez se obrazovka zamkne
To se mi uplne nelibi
Otazka 2: dalo by se toto nejak vyresit?
Diky