Studium JavaEE v době JS knihoven

Youda

Re:Studium JavaEE v době JS knihoven
« Odpověď #30 kdy: 02. 10. 2016, 17:37:24 »
Aby som nemusel zakladat nove vlakno, tak sa opytam priamo tu ... Aky aplikacny by ste mi poriadili? Aky sa najviac pouziva v praxy?

V praxi pouzivaji developri lokalni tomcaty, jettyny na svych noteboocich, vyvinuty kod uploadnou do GITu, tam to schroupe Bamboo a udela night build, ktery se testuje na tucnejsim serveru, treba WebSphere. A nasadi se to finalne na neco jineho.

Hlavni prinos tucnych a drahych aplikacnich serveru je, ze podporuji Loadbalancing, maji primo v sobe resene DB connection pooly, resej replikaci v ramci clusteru apod. Nic, co bys potreboval jako vyvojar.

Jo a pro vyvoj rozhodne pouzivej maven, primo s nim zacni. Je to defacto standard. Pro maven mas luxusni pluginy, treba embedded jettynu, kdy ti maven v ramci buidl procesu tvoji aplikaci rovnou deployuje na lokalnim NTB a muzes testovat

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 02. 10. 2016, 18:39:10 »
Oracle Javu v podstatě pohřbil.

javaman ((

« Odpověď #32 kdy: 02. 10. 2016, 19:50:21 »
Naštěstí Oracle nikoho nezajímá a klidně může umřít celý.

« Odpověď #33 kdy: 02. 10. 2016, 22:31:09 »
Oracle Javu v podstatě pohřbil.

A na to jsi prisel jak?

balki

« Odpověď #34 kdy: 03. 10. 2016, 13:20:58 »
Aby som nemusel zakladat nove vlakno, tak sa opytam priamo tu ... Aky aplikacny by ste mi poriadili? Aky sa najviac pouziva v praxy?

Tomcat je najpouzivanejsi.
(Najradsej mam jetty, lebo je maly a nenarocny.)

Je to vicemene jedno, Java Aplikacni servery jsou (maji byt) kompatibilni a svoji aplikaci spustis vsdude.
Pokud chces delat J2EE (namisto Springu), pak potrebujes plny J2EE server, referencni implementace je GlassFish. Tomcat a Jetty jsou jenom Servlet containery, neumi Enterprise Java Beans. (Spring se veze primo v tvojem vydenerovanem baliku, neni potteba se o to strarat)
Pro zacatek asi ten Tomcat, utece hodne vody, nez zacnes mit potrebu hrat si s EJB, prvni musis zvladnout zakladni uroven Tomcatu.

Alebo ked nemas kompletny aplikacny server, od kazdej J2EE technologie, co chces pouzit treba libku pridat do projektu. Jeden projekt sme mali taky, ze len JSF, databazu sme mali cez jdbc.

« Odpověď #35 kdy: 03. 10. 2016, 13:27:05 »
Citace
Na malé projekty Jetty, pretože pri Mavene sa dá urobiť

Kód: [Vybrat]
mvn jetty:run
Spring Boot má v sebe goal, ktorý spustí Tomcat

mvn spring-boot:run
Continuous integration nám deployuje do Tomcatu alebo Glassfishu.

balki

« Odpověď #36 kdy: 03. 10. 2016, 13:45:49 »
Spring Boot má v sebe goal, ktorý spustí Tomcat

mvn spring-boot:run

Spusti prave to, co ma nakonfigurovane, ja tam mam embednute jetty.