Z praxe vím, že v nějakých 95% procentech případů nefunguje. Teoreticky onanovat nad RFC archaismy mě fakt nebaví, a uživatelům to taky nevyhovuje, protože to prostě prakticky nefunguje. Proč, to bylo již mnohokrát vysvětleno. Na to, aby si uživatelé napřímo pokecali ze stroje A na stroj B, je tady nějakých 20 let instant messaging. Ne SMTP. To, že nechodí pošta, budu muset řešit v každém případě. S tím rozdílem, že pokud se vyseru na hovadiny z doby kamenné obsažené v RFC, tak to, že nechodí pošta, zjistím ihned, ne po několika dnech.
Končím nesmyslnou debatu.
Z praxe vím, že když mi tu přes mail servery proteče 50k příchozích a 30k odchozích zpráv denně, tak každé nestandardní nastavení se mi vymstí. Kolikrát je problém přesvědčit někoho, že má špatně nastavený svůj server, i když je to pravda. Nedokážu si představit, že bych ještě někomu vysvětloval, že má svůj server nastavený dobře, ale mně se to zrovna nelíbí.
A znovu a naposledy - pokud je protistrana ve stavu temporary failure, tak to prostě
ihned nezjistíš, pokud nemáš vyřešený delay notify, případně vypnutý retry, což by ovšem vedlo k nesmyslnému spamování uživatelů, proti kterému jsi tak bojoval.
Takže ať se ti to líbí, nebo ne, tvůj přístup má reálně jediný přínos a to o delay notify čas rychlejší upozornění na buď korektně nastavený server, který jsi se rozhodl ignorovat, nebo na to, že uživatel posílá email na doménu, která nemá mail server, nebo na chybu v zadání domény u emailu, která zcela náhodou existuje a nemá mail server, případně má, ale podle tebe špatně nastavený.
Nevýhodou je potom nemožnost komunikace s korektně nastaveným serverem, vůbec neřešíš delay notify, respektive podle toho co jsi psal ani nevíš, co to přesně dělá.
A jinak ano, tato debata opravdu nemá cenu a končím s ní.