Já jsem djbdns používal v době, kdy nebylo nutné řešit IPv6 a DNSSEC. Z hlediska přístupu k DNS to je podle mne do dneška nepřekonaný DNS server – např. protože jeho autor prosazoval, že DNS má sloužit k překladu jmen a ne pro přenos souborů, na což máme lepší protokoly, nebo proto, že sadu záznamů je v konfiguračním souboru nejlepší reprezentovat jako sadu záznamů, a není potřeba používat unikátní formát souboru. Co server nejlépe zvládne sám (udržovat sériové číslo zóny, reverzní záznamy k „dopředným“ názvům), to dělá sám. Dodnes servery samy od sebe neumí ani takovou prkotinu, jako je automatické překlopení záznamu v určitý čas – do určeného okamžiku server posílá jeden záznam a zkracuje mu TTL, od toho okamžiku začne posílat jiný, takže se během pár desítek sekund všichni klienti překlopí na novou adresu.
Ale jako mu svéráz DJB umožnil napsat takhle novátorský DNS server, zároveň mu to brání přizpůsobovat ho současným požadavkům. DJB má jiný názor na to, jak by se mělo DNS zabezpečit, tak nebude implementovat DNSSEC. Nějakou základní podporu nových věcí tam zatím vždy někdo dolepí, ale DNS prostě není hotový protokol, který už se nebude vyvíjet a vylepšovat, dokonce mohou být nalezeny i chyby přímo v DNS protokolu (i když i na ten nedostatek, který už se našel a který sváděl k nebezpečným implementacím, DJB upozorňoval už dávno a djbdns byl proti té chybě odolný). A když autor toho software nemá zájem ho dál rozvíjet, nedá se čekat nic jiného, než že bude pomalu umírat.