Nastavování routeru pro Hamachi

Matěj

Nastavování routeru pro Hamachi
« kdy: 10. 06. 2016, 17:45:10 »
Dobrý den, píši zde z důvodu, že mám problém se routerem konkrétně to je Netis WF2411. Mám problém že na softwarech jako hamachi, tungle, evolveo hq mám stav "relayed tunnel". A na gta V online mi to hodí že mám "Nat strict". UPnP v routeru mám povolené. Byl bych rád kdybych to vyřešil provider mi odpověděl tím, že to je kvůli to mu, že nemám veřejnou IP adresu což je blblost.

A můj IP CONFIG je zde
« Poslední změna: 10. 06. 2016, 20:49:41 od Petr Krčmář »

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Nastavování routeru.
« Odpověď #1 kdy: 10. 06. 2016, 17:49:17 »
A seš si jistej, že se připojuješ do internetu z britskýho ministerstva obrany, když máš tu veřejnou IP?

Nebo co znamená v tom IP configu adresa 25.73.249.140?

Matěj

« Odpověď #2 kdy: 10. 06. 2016, 17:50:55 »
To je právo to hamachi. :)

Matěj

« Odpověď #3 kdy: 10. 06. 2016, 17:53:12 »
*právě

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #4 kdy: 10. 06. 2016, 18:37:52 »
Tvůj problém bude pravděpodobně v nepřesměrovaných portech na routeru. Zkus si v něm najít "port forwarding" a nastav to v něm.

Funguje to pak stylem:
1. Z internetu přijde požadavek na port například 5347 a skončí na routeru, kterej s ním nic nedělá.
2. Po nastavení port forwardingu ale router ví, kam ten požadavek předat dál.
3. Takže když přijde požadavek na port 5347, router ho předá na zadanou IP (Tvůj PC)

Najdi si tu funkci v routeru, na google si najdi porty, který GTA V potřebuje a nastav je. Dej k nim IP adresu Tvýho kompu a mělo by to ject.

S Hamachi může bejt podobnej problém.

Tohle stále nemusí řešit Tvůj problém, protože můžeš bejt za NATem-NATem-NATem-... (doplň si dál). Tzn. Tvůj router ten požadavek nemusí z internetu přijmout, protože router ISP, kterej je někde na vedlejším domě nebo v centrále ISP, port forwarding nastavenej nemá.

Pokud by to dál nešlo, můžeš zkusit ISP požádat buď o veřejnou IP (bacha na bezpečnost Tvýho routeru) nebo o port forwarding (z veřejný IP ISP na Tvůj router a Ty si nastavíš ve svmy routeru forwarding na svuj komp).

Chápeš? Možná ne, píšu občas docela zmatečně... :-D

Matěj

Re:Nastavování routeru pro Hamachi
« Odpověď #5 kdy: 10. 06. 2016, 21:17:32 »
Tak doufám,že to bude fungovat. Strašně díky hele du se mrknout na ten port forwarding.Díky