To s tím apachem je teda hnusný, ale v době systemd mě asi nic nešokuje. Dneska co se samo nerestartuje, tak je vlastně nefunkční 
Tohle je pozůstatek sysvinitu, kdy se signalizuje jen řídicí proces. V době systemd takové chování vůbec není potřeba, protože se o to umí postarat systemd.
Nevim jak funguje openvz ale pochybuju ze kazdej proces v hostu vidi vsechny procesy ve vsech openvz-kontejnerech.
Vidí, je to tak u každé kontejnerové virtualizace. A je to proto, aby bylo možné profilovat případné výkonnostní problémy přes nástroje jako top a iotop.
Taky nechapu proc by hostingova firma nechala na openvz-serveru bezet apache...
To nevím. Původně jsem předpokládal, že si tu virtualizaci děláte sám (protože většinou dělám s KVM či bare HW a kontejnery mám tedy vždy pod plnou kontrolou). Hostingová firma by ale asi měla vědět, že to nemá dělat.
No nic, pustim si skript co kazdou vterinu koukne kolik je volne pameti a zacne logovat jakmile se dostane pod 50% free. Snad to zachyti. Ovsem osobne si nemyslim ze apache je odstrelenej kvuli tomu...
Což vzhledem k tomu, že free v OpenVZ moc dobře nefunguje (nefungovalo?), nemusí nic zjistit.
Obrátil bych se v tomto případě na hostingovou firmu. Můžete ještě přidat
FailureAction pro tu službu a třeba zalogovat všechny běžící procesy.
Mimochodem co ty bean countery?