Hodnocení článku - kam zmizelo?

belzebub

Hodnocení článku - kam zmizelo?
« kdy: 01. 06. 2016, 16:59:32 »
Kam se podelo hodnoceni clanku - je uplne zrusene? Nebo je nekde pod nejakou tajnou ikonkou? Mam pocit ze na ostatnich serverech iinfa stale funguje..
« Poslední změna: 01. 06. 2016, 17:20:31 od Petr Krčmář »

Re:Hodnocení článku - kam zmizelo?
« Odpověď #1 kdy: 01. 06. 2016, 17:24:49 »
Předevčírem byla nasazena nová verze webu, která řeší spoustu drobných bugů, ale zároveň předělala spodek článku – ten zůstal od staré verze nezměněn a vypadal strašně. Třeba vstup do diskuse byl prakticky neviditelný.

Zároveň s tím bylo odstraněno i hodnocení článku. Rozhodlo se o tom už dávno při rozvahách o novém vzhledu a argumentem bylo hlavně to, že to zabírá místo a nikdo to nepoužívá. Reálně to použily zhruba 400 lidí ročně, což je zoufale málo.

Já jsem měl osobně tu funkci rád, ale statistika hovoří jasně. Zároveň tohle hodnocení má vždycky problém v tom, že čtenáři mají tendenci hodnotit obsah zprávy místo kvality článku. Jinými slovy: kdybychom napsali parádní super detailní článek o tom, že Linus šel dělat do Microsoftu, stejně by ten článek dostal od čtenářů pětku. Protože by hodnotili samotnou zprávu jako špatnou. U některých témat to bylo hodně vidět.

belzebub

« Odpověď #2 kdy: 01. 06. 2016, 17:43:18 »
Rozumim. Diky za odpoved.
Co se te kvality vs. obsahu tyce - myslim ze to by se dalo resit tak ze se oddeli emocionalni naboj clanku a hodnoceni kvality, napr:

Citace
Clanek me: [ naplnil slunickem a stestim ] [ potesil ] [ nechal chladnym ] [znepokojil ] [ nastval ]

Hodnoceni kvality clanku (jako ve skole) [1] [2] [3] [4] [5]
ale chapu ze to uz je moc komplexni a prumerny clovek nema rad komplexni veci, nechape je a rozciluji ho

belzebub

« Odpověď #3 kdy: 01. 06. 2016, 17:46:12 »
Ale dost me mrzi to, ze nemuzu nejak jednoduse (bez komentovani, kde ale driv nebo pozdeji sklouznu k neplodnym diskuzim) rict "tenhle clanek je super, autor je super, jen tak dal!". Pri cteni clanku pana Tisnovskeho mi vylozene vadi, ze to nemuzu "pochvalit". Skoda.. rad bych nejak svou podporu vyjadril..

Petr Topiarz

« Odpověď #4 kdy: 01. 06. 2016, 21:35:13 »
Já si myslím, že by stálo za to zkusit přidat pod článek pouze možnost kladného hodnocení, něco jako:
TENTO ČLÁNEK SE MI LÍBÍ !

no a komu se nelíbí, ten na něj neklikne.

Možná by to pomohlo najít ta nejzajímavější a témata a nejlepší zpracování!

« Odpověď #5 kdy: 02. 06. 2016, 13:01:32 »
Je třeba implementovat nějakou další sociální lištu* se všemi těmi lajky, +1, šéry, twíty, ...

* Vyskakující ze všech možných stran, samozřejmě.

« Odpověď #6 kdy: 02. 06. 2016, 13:12:59 »
Tohle už je jenom čistý hate. Nic takového se nechystá, ta lišta byla zrušena a je to.

belzebub

« Odpověď #7 kdy: 02. 06. 2016, 14:43:54 »
Tohle už je jenom čistý hate. Nic takového se nechystá, ta lišta byla zrušena a je to.
Hate? Ehm.... mozna jsou nase nazory v rozporu s nazory redakce, ale za "hate" bych to zrovna neoznacoval.

« Odpověď #8 kdy: 02. 06. 2016, 14:56:16 »
Jak mám tedy nazvat Hawranovo chování? Když sem přišel nasypat nesouvisející obvinění, což je jeho oblíbená činnost? Prostě vstoupit do diskuse a jen tak si kopnout. To je prostě hate.

« Odpověď #9 kdy: 02. 06. 2016, 15:27:49 »
Jak mám tedy nazvat Hawranovo chování? Když sem přišel nasypat nesouvisející obvinění, což je jeho oblíbená činnost? Prostě vstoupit do diskuse a jen tak si kopnout. To je prostě hate.

Huh?
Po tom, co se tu v poslední době děje, jsem si prostě rýpnul, no.
Jinak k tomu výpadu - teď  opravdu nevím, co si mám myslet...

« Odpověď #10 kdy: 02. 06. 2016, 15:35:28 »
Není to poprvé, co tohle děláš a vadí mi to. Přijdeš do fóra a máš velkou zábavu z toho, že si zatrolluješ. Mě to mrzí, protože já dělám co můžu s tím co mám, normálně se s vámi snažím komunikovat o všem, o čem je potřeba a ty prostě jen kopeš. Dává to smysl?

Já se nechci hádat, jen už jsem se ohradil, že mi takový hate vadí. Zamykám to tu, nemá smysl pokračovat. Ale už to prosím nedělej.