Mam takyto dotaz. Potreboval by som do Java-Web-aplikacie namontovat nejaky UserExit, kde by si klient naprogramoval vlastnu logiku nastavovania jednotlivych parametrov, bez toho aby sa vzdy musela rebuildovat cela Java aplikacia.
Ako riesenie sa mi zda nejaky skript v ktorom by sa zavolala nejaka funkcia, napr. ako
public MyUserExitResult methodOfMyUserExit(MyUserExitTO myUserExitTo)
ktora by dostala na vstupe z Java-aplikacie datovu strukturu class MyUserExitTO a na vystupe by na zaklade implementobvanej logiky vratila (naplnila) datovu strukturu MyUserExitResult
Na zaklade hodnot v MyUserExitResult by potom prebehlo dalsie spracovanie v Java-Web-Aplikacii.
Mne by bolo sympaticke pouzit napr.
Groovy alebo to je jedno co - aj napriklad
JavaScript, alebo iny skript. jazyk na Java platforme, ak by to bolo mozne, t.j. ak tento Jazyk vie prevziat instanciu Java-class MyUserExitTo a vratit MyUserExitResult.
Mate s tym niekto skusenosti? Co by bolo dobre pouzit?
Ina otazka: Mohol by klient pouzit na UserExit aj Javu (ako skriptovaci jazyk) bez toho, ze by musel rebuildovat celu aplikaciu, alebo ze by si zbuildoval len svoj vlastny modul (Class, alebo Jar) (ja stale rozmyslam nad Java Reflection API ale nejako sa neviem v tom posunut) ?
Mozno to pre niekoho zneje trochu nezrozumitelne, ale napr. v starych COBOL aplikaciach je uplne bezne, ze klient dostane aplikaciu a skompiluje k tomu iba svoje specificke moduly tzv UserExity, kde si sam naimplementuje specificku logiku, ktoru potrebuje.
Vlastne zbuilduje len svoje moduly a celkovej aplikacie, ktoru dostal od dodavatela sa ani nedotkne.
Su taketo UserExity mozne aj pri Webovej aplikacii v Jave ?