Nefunkcne WakeOnLan v NAS310

Jurop

Nefunkcne WakeOnLan v NAS310
« kdy: 05. 04. 2016, 10:38:26 »
Zdravím,

mam problem s WakeOnLan na Zyxel NAS310 s firmware V4.70(AFK.2).
Vo web rozhrani mam povolene Prebudzanie na dialku.

Vypis z ethtool:

root@nsa310:~# ethtool egiga0
Settings for egiga0:
        Supported ports: [ TP ]
        Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full
                                100baseT/Half 100baseT/Full
                                1000baseT/Full
        Supports auto-negotiation: Yes
        Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                                100baseT/Half 100baseT/Full
                                1000baseT/Full
        Advertised auto-negotiation: Yes
        Speed: 100Mb/s
        Duplex: Full
        Port: Twisted Pair
        PHYAD: 0
        Transceiver: internal
        Auto-negotiation: on
        Supports Wake-on: pumbg
        Wake-on: g
        Current message level: 0x00000033 (51)
        Link detected: yes

Na internete som nasiel zmienku o prebudeni pomocou MAC adresy 00:00:00:00:00:30 a ten naozaj funguje, ale iba ak odpojim NAS310 od napajania a znova zapojim, rozsvieti sa aj ledka pripojenia na LAN routri.
Po standardnom vypnuti cez poweroff v terminale alebo cez web rozhranie prebudzanie nieje funkcne, ani pomocou MAC adresy NASu alebo tej nestandardnej 00:00:00:00:00:30.

BzukTuk

Re:Nefunkcne WakeOnLan v NAS310
« Odpověď #1 kdy: 05. 04. 2016, 14:18:02 »
Zdravím, mam NSA325 od Zyxelu a WoL mi funguje. Používam to "lamácky" tedy pouze přes WebGUI (žádný ssh dovnitř, žádný anofišl úpravy, prostě jak to bylo + FW upgrady). Mám nastavené vypínaní přes noc, a automatické probuzení ráno. Když zatoužím po úložisti v nočních hodinách, probudím NAS standartně přes `wakeonlan MACADRESA` a v 99% to funguje (zbývající 1% případů nastene když je to totálně zatuhlé, a jediná možnost jak to zas rozhejbat je vytahnotu z NASu napánení - zhruba jednou do měsíce se mi toto stává - pokud máte řešení, či nějaké info ohledně tohoto pls poraďte).
Vyzkoušejte NAS WoLem probudit z tohoto plánovaného vypuntí.

SB

« Odpověď #2 kdy: 05. 04. 2016, 14:56:21 »
MAC se přehazuje, protože od výroby je tam ten ...30 a ten se při bootu přepráskne.
Jedním z důvodů, proč nemusí zafungovat WoL, je, že před vypnutím dojde systémem k vymazání příznaku povolení WoL (Wake-on: g). Snad by se dalo dohledat onen skript a příznak pro ověření zalogovat. Víc mě nenapadá.

Mně WoL fungoval, ale ten firmware byl takovou sračkou, že jsem ho nahradil Debianem.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05. 04. 2016, 18:04:52 »
MAC se přehazuje, protože od výroby je tam ten ...30 a ten se při bootu přepráskne.

Jezis, to je chytre! To oceni hlavne ti, kteri stejnych NASu maji vicero. Za to by meli dostat nobelovku. Doufam, ze jini vyrobci nejsou take takovi debilove.

SB

« Odpověď #4 kdy: 06. 04. 2016, 08:21:18 »
Je to debilovina. Osobně v tom vidím problém také bezpečnostní, protože bez znalosti MAC se zařízení nedá zapnout a u vypnutého MAC zjistit, takhle je to jasné.

Jurop

« Odpověď #5 kdy: 06. 04. 2016, 09:11:27 »
Vyzkoušejte NAS WoLem probudit z tohoto plánovaného vypuntí.

Skusal som uz rozne moznosti, aj zapnutie po planovanom vypnuti. Problem vidim v tom, ze sa po vypnuti NAS, ci uz rucne, terminal, webgui odpoji sietovka od napajania alebo nieco take. Az po odpojeni napajania a pripojeni sa rozsvieti dioda siete.

Skusil som tento prikaz  "ethtool -s egiga0 wol g" pridat pri vypnuti, ale nepomohlo to.

Jurop

« Odpověď #6 kdy: 06. 04. 2016, 09:19:56 »
Mně WoL fungoval, ale ten firmware byl takovou sračkou, že jsem ho nahradil Debianem.

Osobne som s vela vecmi spokojny, zatial som si nahodil ffp balik a par veci ako sshd a to len koli tomu nefunkcnemu prebudzaniu uz od kupy. 3 krat upgrade fw a stale wol nefunguje, mozno chybny kus.
Casom skusim asi ten Debian a uvidi sa ci tam wol pojde.
Mozte napisat par rad a skusenosti s Debianom na NAS310?