Jaký MP3/4 přehrávač (Cowon) do 7K Kč?

Lama

Jaký MP3/4 přehrávač (Cowon) do 7K Kč?
« kdy: 29. 03. 2016, 12:07:26 »
Vzhledem k tomu, že můj starý dobrý Cowon D2 se odebral do věčných lovišť - křápl jsem s ním omylem něšikovně o zem a displej je v pr.... , tak by to chtělo nějakého náhradníka.
Uvažuji zas o Cowonu, líbí se mi model PD 32 GB - http://www.czc.cz/cowon-pd-32gb-stribrna-cerna/186660/produkt
Sice vlastním i šmatlafoun, ale ten zvukový výstup není tak dobrý. Ne že bych byl bůhví jak náročný, bůhví jakej sluch zrovna nemám, ale určitou minimální kvalitu vyžaduju a ten rozdíl mezi mobilem a kvalitnějším přehrávačem je přeci jen znát.

Tak by mě zajímalo, jaké zkušenosti s jakými přehrávači máte vy a co byste případně doporučili?
(Pokud tedy je zde někdo, kdo podobné věci používá. Je možné, že tu takových mnoho nebude, protože dnes maj všici šmatláky.)
Nemusí to být zrovna Cowon, jsem ochoten jít i do jiné značky pokud to bude podobná kvalita v podobné cenové relaci.
Paměť aspoň 32 GB, abych nemusel ládovat karty. Nějaké SD karty sice doma mám, ale jelikož se všichni výrobci spikli a přešli hromadně na formát microSD, tak jsou mi k ničemu. Ale slot na karty tam být může.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Jaký MP3/4 přehrávač (Cowon) do 7K Kč?
« Odpověď #1 kdy: 29. 03. 2016, 12:30:12 »
Jestli chcete dobry prehravac, tak nejlepsi je udelej si sam. Sezente nekde iPod pate generace, vykuchejte ho, vyhodte z nej disk, na Internetu kupte redukci a CF kartu a dejte to misto disku. Pri te prilezitosti vymente baterku. Z iTunes obnovte firmware a nainstalujte RockBox. Pokud vam nevadi slabsi CPU, ktere neutahne prehrani nekterych husteji komprimovanych formatu, tak se da pouzit i iPod Mini prvni ci druhe generace. Do toho lze CF kartu strcit bez redukce, je to vyzkouseno az do 32 GB. Maximum pro iPod 5G neznam, mozna to bude vic. IPod Mini MP3 nebo flac prehraje v pohode, MP4 se muze cukat a neda se to poslouchat. BTW, chce to koupit kvalitni CF, ne nejaky ozuleny ausus, ktery neimplementuje kompletni IDE rozhrani.

davkol

« Odpověď #2 kdy: 29. 03. 2016, 13:57:40 »
Proč ne třeba FiiO X3?

Roman

« Odpověď #3 kdy: 29. 03. 2016, 14:17:28 »
Případně X1 mohu doporučit, tady je pěkné srovnání s X3: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=726&t=1232233&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Lama

« Odpověď #4 kdy: 29. 03. 2016, 23:13:57 »
Fio jsem neznal, vypadá slibně. Děkuju za tip.
JardaP - na to asi nemám koule.., možná to neni až tak složitý, ale když si to spočtu, tak mě to všecko vyjde skoro na ty stejný peníze, jako nový přehrávač, třeba ten Fio.
Má ten iPod vůbec HW tlačítka? Já je totiž docela využívám.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 30. 03. 2016, 00:47:58 »
JardaP - na to asi nemám koule.., možná to neni až tak složitý, ale když si to spočtu, tak mě to všecko vyjde skoro na ty stejný peníze, jako nový přehrávač, třeba ten Fio.
Má ten iPod vůbec HW tlačítka? Já je totiž docela využívám.

Slozite to moc neni, akorat clovek potrebuje specialni pajcr na vypaceni deklu, protoze soudruzi to udelali zacvakavaci, bez sroubku. IPod ma touchwheel s jednim tlacitkem uprostred a ctyrma dalsima ve ctyrech svetovych stranach pod touchwheel. Ma dost promyslene ovladani, ktere bylo do znacne miry prevzato do RockBoxu. RockBox z toho pak dela pouzitelny prehravac, protoze se tim clovek zbavi zavislosti na tech zas... nepeknych iTunes. Staci nakopirovat soubory na USB storage a smytec.

Me se prave na iPodu s RockBoxem libi to ovladani. Jak jsem koukal na nektere prehravace, tak z te logiky by se clovek posral. Treba na iPodu s RB zasoupu prstem okolo touchwheel a meni se hlasitost. Na nekterych prehravacich clovek na to musi studovat navod. Krome toho ti bastliri, kteri psali firmware, ani treba neumi vyuzit displaye k zobrazeni informaci, tak aby to k necemu bylo. Treba na poloprazdnem nebo jeste prazdnejsim displayi se pooomaaaaluuu plazi jmeno tracku a nez se clovek dozvi, jak se to vlastne jmenuje, tak mu narostou fousy. Na tohle je RockBox luxus, tam na ten display nacpali, co se dalo. Krome toho je v nem rada funkci, ktere iPod standardne nema. Napriklad prepnuti vystupu na mono, tedy ficuru, na kterou dosud snad zadny vyrobce neprisel, pres vsechny kecy o accessibility. Ze je na svete nemalo lidi, kteri jsou (skoro) hlusi na jedno ucho, jako ja, je jeste nenapadlo, nicmene ja osobne znam uz dva.

Nevyhodou RB je to, ze neumi vyuzit HW dekoder (soudruzi z Jabbka nedodavaji dokumentaci), takze na baterku vydrzi mene, nez standardni iPod s dementnim jablecnym firmwarem.

Jinak cenove by to nemuselo byt tak zle. iPod 5g bys mozna sehnal (skoro) zadarmo. Ony v nich totiz odchazely disky, zejmena, kdyz s tim nejaky kumstyr parkrat svihl o zem. Takze by zbyvala koupe baterky, CF a slusnych sluchatek, namisto toho defaultniho aususu. ?ohlo by to byt i levnejsi, nez nektere jine prehravace nove a vysledek lepsi.

Jako bonus ziskas nektere vymozensti, jako moznost instalace display themes, takze muzes mit treba psinezni theme namalovanou tuzkou na ctvereckovanem papire. :-) Krome toho tam tusim muzes provozovat Linux, coz je tedy na dve veci. Nebo misto do RockBoxu zabootovat do off-line Wikipedie. Kdyz ztroskotas na opustenem ostrove, tak pokud jsi pribalil solarni nabijecku, budes rad.

Kdyby ses nekdy rozhodl, ze to zkusis, podivam se po odkazech na stranky, podle kterych jsem to delal.

« Odpověď #6 kdy: 30. 03. 2016, 10:55:58 »
Fio jsem neznal, vypadá slibně. Děkuju za tip.

Mam jeden jejich starsi model a hraje dobre (prevazne symfonictejsi veci poustene do Sennheiser Momentum in ear). UI je dost priserne - jak si ho clovek zautomatizuje, tak to nevnima, ale chvilku to trvalo. Mozna uz to u novejsich modelu vychytali.

Roman

« Odpověď #7 kdy: 30. 03. 2016, 14:35:34 »
Mam jeden jejich starsi model a hraje dobre (prevazne symfonictejsi veci poustene do Sennheiser Momentum in ear). UI je dost priserne - jak si ho clovek zautomatizuje, tak to nevnima, ale chvilku to trvalo. Mozna uz to u novejsich modelu vychytali.

Ano, tohle právě vychytali u X1 a druhé generace X3 - ovládání je tam docela intuitivní a základní věci se dají řešit poslepu.

« Odpověď #8 kdy: 30. 03. 2016, 14:43:52 »

Ano, tohle právě vychytali u X1 a druhé generace X3 - ovládání je tam docela intuitivní a základní věci se dají řešit poslepu.

Nejsem si uplne jisty, zda si dovedu sam pred seou zduvodnit potrebu update, ale zni to lakave ;)