S Omnií jsem nikdy zásadní problémy ne
A co kdybyste to ve svym volnu zadarmo vyresili vy dva, misto psani blabolu sem?
2kotoul: Hele, turis je pruser od pocatku sveta, polonefunkcni HW se zcela rozbitym SW. Musis si uvedomit ze pro nic je to jedna z cest jak utopit deistky mega se kterajma nevedi co by. Realny naklady na provoz domeny jsou totiz tak +- setina toho, co vybiraj.
Opakovane to dostavaj do stavu, kdy musis pouzit jtag abys to ozivil (snadno dohledatelny) a stejne tak je to setrvale deravy jak reseto.
Mimochodem, bezny router nestoji pulku, ale spis tak 1/10 (a i to ti spousta lidi rekne ze je moc). Za cenu turise muzes mit x86 krabici, do ktery si das libovolny zcela standardni distro podle svyho vyberu a rozhodne se ti nestane, ze by to kvuli "odbornikum" z nicu neslo preinstalovat z usbcka (to ve chvili, kdybys to dostal vlastni iniciativou do stavu, ze to nenabootuje).
BTW: Nejvic me vdycky bavi, kdyz to nekdo propaguje jako ten spravnej router pro domacnost ... takze bych chtel videt jak to tim jtagem ozivuje bfu.
Proč by měl být Turris průšvih? Jednou se nadavá na antény, po druhé na HW, třetí na paškál přijde Sentinel ... a za padesáté se také určitě něco najde. S čím se dá souhlasit je fakt, že Omnie nejsou zkrátka pro každého a to je asi tak vše, na čem se shodneme.
Omnií vlastním vícero a to nepočítám blízky okruh kamarádů, protože to už bych se dostal k několika desítkám kusů různých modelů, včetně Omnia 2016. Běží, běží spolehlivě a dělají přesně to, co dělat mají bez potřeby se v nich vrtat. Sem tam se vyskytne drobný problém, ale u čeho ne. Omnie 2016, tedy 10 let starý model zvládne vlastně vše, co od něj člověk potřebuje, včetně failover (T-Mobile) ... a že to neumí WiFi7 mi vážně trhá žílu, stejně tak z toho nedělám server atd. Omnia jako hlavní, o zbytek pokrytí se postarají AP Mikrotik.
Třeba jste problémy měl, ale to neznamená, že ostatní nemohou fungovat bez problémů a vlastně jsem nechopil, jestli mluvíte o Omniích, Moxu, ...
P.S.: Jestli se Vám zdá Omnie drahá a problémová, zkuste třeba Zyxel s Nebulou ...