VPS s vlastnou licenciou W server?

VPS s vlastnou licenciou W server?
« kdy: 16. 03. 2016, 14:39:22 »
Ahojte neviete mi poradit firmu poskytujucu VPS , kde si mozem dat vlastnu licenciu Windows Server ? Za zaujimavu cenu samozrejme. Nechce sa mi zbytocne platit mesacne za prenajom licencie ak mam svoju legalnu licenciu. Dakujem

Vorvaň

Re:VPS s vlastnou licenciou W server?
« Odpověď #1 kdy: 16. 03. 2016, 15:08:56 »
vpsFree.cz - pustíš si KVM a v něm klidně vlastní Widle

Rhinox

« Odpověď #2 kdy: 16. 03. 2016, 15:21:17 »
Ja myslel ze vpsfree nabizi jenom openvz. Nebo si myslis ze kvm rozjedes v openvz-kontejneru? Tak to pochybuju...

« Odpověď #3 kdy: 16. 03. 2016, 15:23:58 »
Jakýkoliv hosting, který ti dá opravdový virtuál a ne jenom kontejner.

Můžu po dobrých zkušenostech doporučit https://www.coolhousing.net/cz/vps-virtualni-privatni-server

« Odpověď #4 kdy: 16. 03. 2016, 16:10:25 »
Má pravdu, u vpsFree je možné si pouštět KVM uvnitř kontejneru a Windows tam běží.

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16. 03. 2016, 20:35:13 »
Ja myslel ze vpsfree nabizi jenom openvz. Nebo si myslis ze kvm rozjedes v openvz-kontejneru? Tak to pochybuju...

Vyzkoušeno.

https://kb.vpsfree.cz/navody/vps/kvm

Lukas2016

« Odpověď #6 kdy: 16. 03. 2016, 22:23:18 »
Muzes si klidne udelat virtualni linuxovy server na http://www.starlab.cz/nabizene-sluzby/cloudove-sluzby/ a preinstalovat ho windowsama. Nezjistuje se preinstalovani vps, protoze se ani neda zjistit, co na danem vps zakaznik zmenil. Drive jsem u nich pracoval, tak vim :)

Nevim jestli se sem mohou psat ceny :)
P.S. Ceny maji od 99Kc/mes za slaby virtual s ipv6 a neverejnou ipv4 a 149Kc/mes za tentyz s ipv6 i ipv4.

Zapik

« Odpověď #7 kdy: 17. 03. 2016, 10:53:06 »
Jedna věc je technické možnosti, druhá věc je licenční správnost.
MS přiděluje licence fyzickému stroji a podmiňuje to vlastnictvím těch fyzických strojů. Což u virtuálu v cloudu nejste schopen splnit.
Takže poskytovatelé cloudových služeb nabízí pronájem licence v jiném licenčním režimu.
Použití vlastní licence u virtuálu v cloudu tak není možné a i když to technicky jde, není to správně.

jestli se tím budete řídit či ne, je na Vás.

Wily

« Odpověď #8 kdy: 17. 03. 2016, 12:34:20 »

Technicky tomu nic nebrání.

pepa

« Odpověď #9 kdy: 17. 03. 2016, 12:55:41 »
Má pravdu, u vpsFree je možné si pouštět KVM uvnitř kontejneru a Windows tam běží.

A co docker ? Uz take bezi ?

« Odpověď #10 kdy: 17. 03. 2016, 23:03:41 »
Dakujem za odpovede.
Ohladom licencie , licencie na w2008 a w2012 mam cez ms dreamspark student a tam by to asi malo prejst ze nie som vlastnikom fyzickeho pocitaca ak to vsetko robim len na studijne ucely. Ak sa mylim tak ma opravte. Skusim sa pozriet na tie linky co ste dali. Jeden server mi uz bezi mimo eu a tam to mam ako klasicky vps hosting , kde som poslal cez ftp iso instalacky a v menu som si dal nabootovat z virtualnej cd moju instalaciu. Potom som uz siel a chodim cez ich webove vnc alebo remote desktop. Chcem ale aj cesku ip pre studijne veci.

Zapik

« Odpověď #11 kdy: 18. 03. 2016, 09:43:53 »
To jestli je to licenčně OK  nebo ne nedokážu posoudit- ten  Váš licenční program neznám.
Obecně a hlavně pro komerční využití platí to co jsem napsal. Vy si musíte licenční správnost odkonzultovat s majitelem licenční smlouvy. A nebo se taky na to vykašlat s tím, že pokud je to pro studijní účely tak to nebude nikdo řešit :-)