Kabel USB A - molex SATA pro Banana Pi

crown

Re:Kabel USB A - molex SATA pro Banana Pi
« Odpověď #15 kdy: 22. 02. 2016, 11:54:36 »
Na kabel pouzij ethernet cat6. Je levny a maji ho vsude. K tomu si kup pajeci usb konektor. Pujde to krasne spajet dohromady a bude to fungovat mnohem lepe i pro delsi kabely (do 5m).

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #16 kdy: 22. 02. 2016, 12:10:49 »
Na kabel pouzij ethernet cat6. Je levny a maji ho vsude. K tomu si kup pajeci usb konektor. Pujde to krasne spajet dohromady a bude to fungovat mnohem lepe i pro delsi kabely (do 5m).
Tahat po ethernetovym kabelu 1A by se mi moc nechtělo. To bych radši useknul kabel od rádia a použil dráty z něj. Vždycky pro vyšší rpoud použiju radši něco pořádnýho, obzvlášť v případě, kdy si nemůžu dovolit (náhlý) výpadky.

Doporčuju sehnat s SATA konektor (šmiknout ze starýho zdroje), USB konektor (koupit v elektrosoučástkách) a naletovat k tomu nějakej pořádnej drát (nemyslím tím 2x 1,5mm2 dvoulinku, ale rozhodně nepoužívat slaboučký drátečky). BananaPi může dodávat na USB portech málo šťávy, otestoval bychto třeba v PC (zezadu do základní desky, tam by to mělo ject).

PV

« Odpověď #17 kdy: 22. 02. 2016, 13:21:44 »
Dobrý den, díky moc za radu, vyzkouším. Zkusil jsem zkrátit USB kabel od klávesnice + našel jsem SATA napájení s měděnými dráty (to je dnes celkem umění), spájel a jelo to OK! Jen pro svou (krátkou) délku již není použitelný :-).
Zítra koupím USB konektor a spojím to s klasickým měděným kabelem rozumného průřezu.
Dám vědět.

crown

« Odpověď #18 kdy: 22. 02. 2016, 13:48:10 »
Tahat po ethernetovym kabelu 1A by se mi moc nechtělo. To bych radši useknul kabel od rádia a použil dráty z něj. Vždycky pro vyšší rpoud použiju radši něco pořádnýho, obzvlášť v případě, kdy si nemůžu dovolit (náhlý) výpadky.

Doporčuju sehnat s SATA konektor (šmiknout ze starýho zdroje), USB konektor (koupit v elektrosoučástkách) a naletovat k tomu nějakej pořádnej drát (nemyslím tím 2x 1,5mm2 dvoulinku, ale rozhodně nepoužívat slaboučký drátečky). BananaPi může dodávat na USB portech málo šťávy, otestoval bychto třeba v PC (zezadu do základní desky, tam by to mělo ject).

Proto jsem mluvit o CAT6 kabelu. Ten ma o dost silnejsi draty nez klasicky CAT5E. Navic se jich da pouzit vic najednou - treba dva a dva (obvykle ale ani neni potreba).

Lol Phirae

« Odpověď #19 kdy: 22. 02. 2016, 18:35:49 »
Proto jsem mluvit o CAT6 kabelu. Ten

... je taky pro daný účel vhodný asi jako gumová vagína pro buzíka.

MKzB

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 22. 02. 2016, 22:11:48 »

PV

« Odpověď #21 kdy: 24. 02. 2016, 00:11:02 »
Dobrý večer, udělal jsem dle návodu - USB konektor připájel k napájecímu SATA kabelu (v mědi) - šlape to jako hodinky. Díky za odkaz, ten jsem nakonec nepoužil. Moc díky všem za Vaše názory a připomínky.