Automaticky přehrávané PDF

Automaticky přehrávané PDF
« kdy: 14. 08. 2013, 01:55:26 »
Dnes mi mailem prislo PDF s fotkama. Otevrel jsem ho ve vychozi aplikaci Evince a fotky se zacaly samy promitat. To jsem u pdf nikdy nevidel :-)

Tak jsem chvili googlil a mela by to byt standardni funkce pdf:
Citace
Téměř k dokonalosti se v tomto ohledu blíží prezentace ve formátu PDF. Hlavně proto, že prohlížeč PDF má dnes skoro každý (a je zdarma). Není moc známé, že PDF soubory už poměrně dlouho umí i automaticky přehrávanou prezentaci, kdy mezi jednotlivými stránkami nemusíte přecházet ručně. S tvorbou takového PDF vám pomůže například Zoner Photo Studio nebo Adobe Lightroom.

Asi jde do PDF zabalit i video, ale to se mi zda nesikovne.

Moc rad bych tuto funkci take pouzival. Existuje v Linuxu nejaky program na tvorbu automaticky prehravaneho PDF?
« Poslední změna: 14. 08. 2013, 08:26:14 od Petr Krčmář »
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

PDFLaTeX, balíček beamer, nebo alespoň hyperref, příkaz \hypersetup{pdfpagemode=FullScreen} v preambuli.

Re:Automaticky přehrávané PDF
« Odpověď #2 kdy: 14. 08. 2013, 22:03:59 »
Ja bych radeji neco jineho, nez TeX. V nem jsem nikdy nedelal.
Existuje treba nejaky plugin pro Open/LibreOffice?
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

nikdo

« Odpověď #3 kdy: 14. 08. 2013, 23:18:58 »
Tak urcite bude snadne napsat skript, ktery vsechny obrazky v adresari prevede na pdf a to se dokopy spoji pomoci pdftk. Anebo pomoci pdflatexu a balicku pdfpages. Spis jde o to, jak aktivovat to automaticke prehravani. Dalo by se to delat pomoci JavaScriptu, ale to by fungovalo jenom v nekterych prohlizecich. Nektere balicky, jako treba texpower umoznily nastavit cas, za ktery se prejde na dalsi stranu, ale fungovalo to jenom ve Fullscreenu, viz treba http://user.mendelu.cz/marik/talks/AcroTeX.pdf, kde je tento trik pouzity pro "priletnuti dalsi polozky v seznamu"

dword

« Odpověď #4 kdy: 15. 08. 2013, 08:55:31 »

nikdo

« Odpověď #5 kdy: 15. 08. 2013, 15:24:45 »
Ale ne, to je jenom prohlizecka PDF souboru zamerena na prezentovani.

Ivan

« Odpověď #6 kdy: 15. 08. 2013, 22:31:14 »
PDF je format do ktereho jde vlozit prakticky cokoliv vcetne videa a Javascriptu.

nikdo

« Odpověď #7 kdy: 17. 08. 2013, 10:58:40 »
Jedna vec je ovsem co se da vlozit, a druha vec co je implementovano ve vetsine prohlizecu. Treba ty javascripty jsou uplne jenom v Adobe Readeru. Nejaka jejich podmnozina i v alternativnich prohlizecich, ale ne vzdy vsechno funguje.