Názor na sestavu racku

Názor na sestavu racku
« kdy: 30. 01. 2016, 18:03:09 »
Ahoj, měl bych prosbu na zkušené ITáky ve věci sestavy racku. Je tohle reálná konfiugurace? Nebude problém se zatížením spodních polic? Např. ústředna a UPS jsou docela těžké. Díky za konstruktivní názory.
« Poslední změna: 31. 01. 2016, 20:34:27 od Petr Krčmář »

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:názor na sestavu racku
« Odpověď #1 kdy: 30. 01. 2016, 18:49:39 »
Zkušenosti nemám, ale logika říká, že těžké věci patří dospod. Úplně dolu. UPS dej nadoraz dolu, nikam jinam bych jí nedal.

« Odpověď #2 kdy: 30. 01. 2016, 18:52:13 »
Logika mi říká totéž, ale viděl už nějaká schémata, kde UPS dole nebyla. Navíc pokud ji má jeden v plánu "zavěsit", tak mi přijde, že je skoro jedno, zda je skoro dole nebo někde výš, protože pořád visí. Potom ji snad jedině položit na zem, ale preferoval bych její zavěšení.

MadMax

« Odpověď #3 kdy: 30. 01. 2016, 19:35:05 »
Ups-ka sa dava uplne naspodok koli jej hmotnosti, znizeniu taziska racku a ked budes davat dalsie zariadenia nebude v racku "zavadzat".
Hned nad upsku daj tlf ustrednu. Su to 2 zariadenia s ktorymi sa hybe iba pri velkych prerabkach a stahovani.
Potom daj diskove polia, servery.
Patch panely a switche sa davaju na vrch podla konretnej situacie a urcenia racku.

« Odpověď #4 kdy: 30. 01. 2016, 22:01:57 »
Moc to řešíte. Podívej se v google na hotové obrázky osazených rozvaděčů.

No já bych dal UPS dolu abych už s ní nemusel hýbat až budu něco přidávat a tak aby na ní byl přístup protože většina online ups podporuje výměnu baterií za chodu - jednoduché a logické. To s váhama je blbost. Nejlehčí 2u police jsou na 15kg, police které přišroubujete vzadu klidně na 60kg a kde jsou uchycené je úplně jedno protože prostě jejich síla působí na kostky a svislé kolejnice stejným směrem. Záleží podle plechu. příklad:

CONTEG Police ukládací,19",1U,RAL9005 250mm
Police do rackové skříně v kvalitním provedení z tlustého plechu a povrchovou upravou RAL 9005.
- 2mm síla plechu
- nosnost max. 45kg (rovnoměrné zatížení)
- při použití zadních podpěr (DP-PO-PD-H) lze nosnost zvýšit až na 60kg 
- hloubka 250mm
- výška 1U
- 19" šířka
- děrovány po celé ploše pro dokonalé větrání
- povrchová úprava - prášková barva RAL (standard RAL 9005)
- černá barva

... a u UPS která se šroubuje přímo do pozic je to úplně jedno.

jose_d

« Odpověď #5 kdy: 31. 01. 2016, 10:25:06 »
..

souhlas.

UPS se dává dolů, protože je těžká a napájení se většinou tahá pod podlahou a tlustoproude kabely pak nepřekážejí.
Sítě se většinou dávají nahoru, jsou lehký a síťařina se tahá po žlabech. Existuje pro to i termín - "top of rack switch" :) - ale sám jsem už jednou navrhl a instaloval switche doprostred..  :D

Dej si tam dostatek vyvazovacích lišt ať máš kam přidělat kabely, pokud to není součástí racku.
Dle technologie chlazení zvaž záslepky do nepoužitých U.
Zvaž použití 0U vs U PDU.