Jak správně programovat v PHP / MySQL

Re:Jak správně programovat v PHP / MySQL
« Odpověď #15 kdy: 09. 11. 2015, 18:52:39 »
Že je databáze obsáhlá a v nonostop provoz, to nic zásadního na již řečeném nemění. Možná jen připomenu, že je možno databázi replikovat a že to chce používat transakce všude, kde to je možné.

Jinak se mi nějak nezdá, že by taková obsáhlá aplikace neměla vývojový cyklus už nějak pořešený, zvlášť pokud na ní stojí nějaký nonstop provoz? To se při nonstop provozu opravdu vrtáte v běžící aplikaci?? To mi nějak nehraje.

Kit

« Odpověď #16 kdy: 09. 11. 2015, 19:47:43 »
Jinak se mi nějak nezdá, že by taková obsáhlá aplikace neměla vývojový cyklus už nějak pořešený, zvlášť pokud na ní stojí nějaký nonstop provoz? To se při nonstop provozu opravdu vrtáte v běžící aplikaci?? To mi nějak nehraje.

Už jsem na takové aplikaci také dělal a bylo to docela v pohodě. Bylo mi jen řečeno, do kterých tabulek nemám zasahovat a že z nich můžu jen číst. Přitom se do nich permanentně zapisovalo a všechno běželo normálně. Chce to jen "naučit se chodit v porcelánu".

dustin

« Odpověď #17 kdy: 09. 11. 2015, 22:03:13 »
Synchronizovat každou noc i 100GB DB na devel stroj není v dnešní době žádný problém. A to trochu pochybuji, že bude tak velká.

Samozřejmě to vyžaduje mít replikovanou kopii, ale u tak kritického nasazení mysql bych replikaci alespoň na dva stroje považoval za samozřejmost. Když se pak jeden shodí kvůli rsyncování datadiru na devel stroj, aspoň jeden slave musí zůstat v provozu, zasynchronizovaný. Máme DB 80GB, 900 tabulek a noční rsync  změn v innodb souborech tabulek po gigabitové síti trvá i s následnou obfuskací dat na jednu vývojářskou stanici 20 minut.

Před pár dny jsme koupili  repasy tiché pracovní stanice Dell T5500 2 x 4 jádra xeony s 24GB RAM (72GB max) za 11.500 Kc, doprava z Berlína 15 EUR. Plus dva SSD disky po pár tisících a výkon každé devel stanice se blíží produkčním serverům. HW pro vývoj je dnes skoro zadarmo.