Příjem satelitní TV v Linuxu?

Příjem satelitní TV v Linuxu?
« kdy: 17. 09. 2015, 01:12:46 »
Rad sleduji TV z mobilu, nebo notebooku. Za timto ucelem mam v domacim serveru dve DVB-T USB karty. Na serveru mam nainstalovany TVheadend, na mobilu TVHClient a na notebooku VLC. Vse funguje dobre.

Nedavno jsem dostal starsi 60cm SAT parabolu s nejakym LNB (ma 1 F konektor). Uz delsi dobu jsem uvazoval o vyzkouseni SAT TV a tohle je pro me velka motivace k vyzkouseni.
Nikdy jsem satelit nemel, takze o teto problematice nevim temer nic. Proto mam hodne zacatecnickych dotazu.

Mym cilem je pripojit SAT do tvheadendu, nebo jineho programu a moct koukat z mobilu a notebooku v LAN.
Nebudu mit pripojenou zadnou TV, chci pouze PC.

Co vsechno potrebuji?
Protoze asi bude jako u DVB-T potreba na sledovani vice stanic soucasne vice tuneru, tak LNB se 4 vystupy?
Nektere LNB maji uvedenych 9,75-10,6 GHz a jine 10,7-12,75GHz. Ktery potrebuji? Zalezi to na prijimane druzici?

Abych nemusel tahat ze strechy hodne koaxialu, rad bych sloucil DVB-T a SAT do jedno koaxu. Staci takovyto slucovac a dole u PC rozbocovac?

Na DVB-T mam levne USB karty z eBay v cene asi 150Kc za kus a funguji vyborne. Co potrebuji na DVB-S? Staci treba tato krabicka? Levnejsi se mi najit nepodarilo.

A ted pro me nejvetsi neznama - jak je to s dekodovanim? Je potreba mit CA modul a jak ho pripojit k PC? Nebo je mozne dekodovat softwarove bez karty?
Jak moc je dekodovani narocne na CPU? Muzu uvazovat o Raspberry, nebo je potreba vetsi vykon (napr. Core i3)?
« Poslední změna: 17. 09. 2015, 08:16:59 od Petr Krčmář »
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

Host

Re:Příjem satelitní TV v Linuxu?
« Odpověď #1 kdy: 21. 09. 2015, 10:57:26 »
U me zafungoval obycejny dual LNB pro 2 DVB-S2 tunery.
Dvb-s uz se pomalu opousti ve prospech dvb-s2, lepsi je uvazovat o dvb-s2 tunerech.
TVheadend zvladne v pohode obsluhu i sat tuneru, jinak se da pouzit i VDR.
Je mozno pouzit jak CA modul tak i sw dekodovani (oscam), pripojeni ctecky pres usb, navody jsou na netu.
RPi1 rozhodne na dekodovani ne, RpI2 uz ano.