Rad sleduji TV z mobilu, nebo notebooku. Za timto ucelem mam v domacim serveru dve DVB-T USB karty. Na serveru mam nainstalovany TVheadend, na mobilu
TVHClient a na notebooku VLC. Vse funguje dobre.
Nedavno jsem dostal starsi 60cm SAT parabolu s nejakym LNB (ma 1 F konektor). Uz delsi dobu jsem uvazoval o vyzkouseni SAT TV a tohle je pro me velka motivace k vyzkouseni.
Nikdy jsem satelit nemel, takze o teto problematice nevim temer nic. Proto mam hodne zacatecnickych dotazu.
Mym cilem je pripojit SAT do tvheadendu, nebo jineho programu a moct koukat z mobilu a notebooku v LAN.
Nebudu mit pripojenou zadnou TV, chci pouze PC.
Co vsechno potrebuji?Protoze asi bude jako u DVB-T potreba na sledovani vice stanic soucasne vice tuneru, tak
LNB se 4 vystupy?
Nektere LNB maji uvedenych 9,75-10,6 GHz a jine 10,7-12,75GHz. Ktery potrebuji? Zalezi to na prijimane druzici?
Abych nemusel tahat ze strechy hodne koaxialu, rad bych sloucil DVB-T a SAT do jedno koaxu. Staci
takovyto slucovac a dole u PC rozbocovac?
Na DVB-T mam levne USB karty z eBay v cene asi 150Kc za kus a funguji vyborne. Co potrebuji na DVB-S? Staci treba
tato krabicka? Levnejsi se mi najit nepodarilo.
A ted pro me nejvetsi neznama - jak je to s dekodovanim? Je potreba mit CA modul a jak ho pripojit k PC? Nebo je mozne dekodovat softwarove bez karty?
Jak moc je dekodovani narocne na CPU? Muzu uvazovat o Raspberry, nebo je potreba vetsi vykon (napr. Core i3)?