Doporučte grafický souborový manažer

SUK

Doporučte grafický souborový manažer
« kdy: 14. 11. 2010, 00:51:02 »
Zdravim, na tohle tema jsem uz pomalu zavaril google, nicmene, vetsinou stejne najdu clanky 5 let stary s softwarem, co autor neaktualizoval jeste delsi dobu...
Hledam filemanager pro svuj archlinux kde mi bezi LXDE...
Chci aby to melo nastavitelny klavesovy zkratky, asociaci podle obsahu nebo aspon pripony souboru, ikonky u souboru (typ/obsah), rozumna rychlost

Zkousel jsem pcmanfm, uz ani nevim co, neco mi nevyhovovalo...
Zkousel jsem xfe - funguje pomerne zvlastne, nepodarilo se mi nastavit kupu klavesovych zkratek..
Dneska jsem zkusil mucommander - je to v jave, pomaly a neco jako asociace podle pripon, to se mi fakt nepodarilo (vlastne pri pokusu otevreni cehokoliv to hodilo error a "open as" bylo disabled)
MC mam nainstalovane, ale v grafice nevyhovuje (ackoliv pouzivam treba i centerim, s konzolovkama problem nemam, ale mc mi nesedi)
Ted tu mam tuxcmd, ceskej vyrobek, zda se ze bude dobrej - ale treba existuje i neco lepsiho...

Dekuju uz predem, pokud mi neco poradite ci odkazete na nejakej aktualni clanek/diskusi, co jsem nenasel...
« Poslední změna: 14. 11. 2010, 15:59:36 od Petr Krčmář »

pavel

Re: Graficke, non-GNOME/KDE/nongui filemanagery
« Odpověď #1 kdy: 14. 11. 2010, 11:13:50 »
Double commander

e.

Re: Doporučte grafický souborový manažer
« Odpověď #2 kdy: 14. 11. 2010, 17:59:22 »
krusader

SUK

« Odpověď #3 kdy: 14. 11. 2010, 18:05:36 »
pavel: diky, vypada to slusne, uvidim ci to bude pouzitelny nebo ho budu muset vyhodit...

e.: bohuzel se tu zmoderoval titulek a tak vypadl jeden z hlavnich pozadavku, mel by to byt non-(KDE, GNOME, nongui)...

« Odpověď #4 kdy: 14. 11. 2010, 20:43:11 »
Před lety jsem napsal článek Osm souborových manažerů. Fakt ale je, že už je to pomalu pět let a chtělo by to napsat znovu. Takže taky budu rád za tipy.

iwtu

« Odpověď #5 kdy: 14. 11. 2010, 23:29:33 »
az na tie suborove ikonky uplne vsetko zvlada v pohode midnight commader.  Tu mas odkaz na clanok, kde najdes takmer vsetky uzitocne klavesove skratky.

Viem, ze si chcel nieco s gui, no mozno by stalo venovat par minut tomu, aby si sa naucil tie skratky v mc, ktore potrebujes. Ma to obrovsku vyhodu, ze ho iba so stipkou stastia najdes na akomkolvek linuxe

SUK

« Odpověď #6 kdy: 15. 11. 2010, 12:54:04 »
iwtu: mc tu mam, nicmene, prilis mi nevyhovuje (v grafice, v konzoli je fajn). Ackoliv vetsinu casu travim na klavesnici a mys moc nepouzivam, sam tam se mi nejaky to kliknuti/drag'n'drop taky libi...

Xjmeno363aaaaa

« Odpověď #7 kdy: 15. 11. 2010, 13:05:01 »
po mnoha a mnoha vyzkoušených JEDINĚ KRUSADER (i za cenu nutného zla v podobě minima z Qt knihoven)

U všech ostatních vždycky něco nejde - namátkou:
lízt do zaheslovaných rarů zipů a podobného win smetí
pohodlně prolézat SMB sdílené složky ve win prostředí - na ruční mount skutečně nemám čas a trpělivost
integrovaný slušný FTP klient
zjišťování velikost adr. mezerníkem
rozdělování a slučování souborů
přejmenování shift+F6
super záložky
konf. klávesové zkratky
a další blbosti si nevzpomenu
....
dnes bych řekl, že už je lepší než TC. Akorát to přiblblé NEpřekreslování označených souborů po akci a nebo občasná schíza kdy smažu 500 souborů a poslední ve výpisu vesele dál svítí jako by se nesmazal...

Nomen

« Odpověď #8 kdy: 15. 11. 2010, 17:25:42 »
po mnoha a mnoha vyzkoušených JEDINĚ KRUSADER (i za cenu nutného zla v podobě minima z Qt knihoven)

Až na to, že Krusader nezávisí ani tak na Qt, ale na KDE (kdebase-runtime). Takže těch zřetězených závislostí si s sebou nese celkem dost. Kdyby byl v plain Qt, tak budiž.