Originál Windows Vista

SVKroderik - neprihlásený

Originál Windows Vista
« kdy: 10. 07. 2015, 11:56:43 »
Cawte.
Mám na notebooku originál štítok Windows Vista Bussines s serial key, a je tam napísané OEMact.
Potrebujem vedieť kde stiahnem iso obraz na OEMact najlepšie slovensky s ktorým by som mohol Vistu aktivovať skrz kód na tom licenčnom štítku a mať ju legálne.

Lol Phirae

Re:Originál Windows Vista
« Odpověď #1 kdy: 10. 07. 2015, 12:13:45 »
Stáhneš to přirozeně na ulozto.cz, to dá rozum. Ostatně MS to radí taky. Ke zbytku

https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=vista+OEM:SLP+Key

Ovrscout

« Odpověď #2 kdy: 10. 07. 2015, 12:32:13 »
Myslím že nejlepší postup v tomto případě je asi takovýto: (Dle pořadí :) )
 -najít originální DVD pokud vůbec bylo
 -pokud je ntb stále jakžtakž funkční tak si na něm nechat vygenerovat instalační disk (většinou je na to nějaká předinstalovaná utilita od výrobce, něco jako backup nebo restore)
 - objednat disk pro obnovu/reinstalaci od výrobce (ale zadarmo to nebude)
 - sehnat (od důvěryhodného zdroje, např od známého v servisní firmě,..) instalační DVD pro čisté windows ve stejné verzi jako originál a pak se pokusit provést aktivaci přes internet, při selhání provést aktivaci po telefonu. Většinou to vezme automat, to je nejjednodušší, nacvakáš pár čísel a pak ti zas nadiktuje něco on. Pokud ne tak holt jim vysvětli že to reinstaluješ z jiného DVD protožes původní ztratil a potřebuješ to aktivovat podle štítku. https://support.microsoft.com/en-us/kb/940315/cs

Iso souboru jen tak staženém z webu bych raděj moc nedůvěřoval, nikdy nevíš co tam může být za "přidanou" hodnotu.Nicméně to už je na tobě.

Vtip je totiž v tom že u většiny výrobců jsou windows aktivovány jiným způsobem než dle štítku, resp. ty windows od výrobce bývají upraveny tak že si poznají na jakém ntb běží a pokud je to ten správný tak se aktivují i bez zadání kódu z toho štítku.

SVKroderik - neprihlaseny

« Odpověď #3 kdy: 10. 07. 2015, 12:45:28 »
Páni ďakujem za pomoc nakoniec som zavolal výrobcovy notebooku a ten mi to pošle do 5 dni zadara... stačilo mu nadiktovať seriové číslo notebooku.. myslím si že je to lepšie ako to ťahať z uložto..

« Odpověď #4 kdy: 10. 07. 2015, 12:48:01 »
Kebyže sa pýtate kto vám pošle recorvery disk zdarma tak je to HP.

Dron

« Odpověď #5 kdy: 10. 07. 2015, 13:52:30 »
Páni ďakujem za pomoc nakoniec som zavolal výrobcovy notebooku a ten mi to pošle do 5 dni zadara... stačilo mu nadiktovať seriové číslo notebooku.. myslím si že je to lepšie ako to ťahať z uložto..

Ahoj,
mel jsem stejny problem ale DELL uz visty nedodava, poslal mi w7 pro jiny ntb. Muzes prosim sdelit, ktery vorobce jeste a visty?
Nakonec sjem to vyresil instalaci ubuntu 14, ktere na e6400 behaji lepe nez visty.

D.J.BoBo

« Odpověď #6 kdy: 10. 07. 2015, 14:56:23 »
Napiš typ DELL NTB - nějaké jsme měli a většina už je sešrotována. Nicméně DVD mi zůstaly. Pošlu, pokud potřebuješ. Jinak je stejně brzy vyhodím.

brk

« Odpověď #7 kdy: 10. 07. 2015, 16:29:05 »
Čekat na placku 5 dnu, to mi přijde jako dobrý punk, ale alespoň body k dobru, že za to nic nechtějí. Co jsem nedávno něco podobného řešil s Lenovem, tak to stálo nějakých 8 stovek. Poškozený recovery oddíl a kvůli UEFI jsem to nechtěl řešit nějak jinak.

Nicméně originální média stahuji z ulož.to, jak už tady zaznělo. Na webu Microsoftu v MSDN se dá dohledat ke stažení originální ISO, kde je uveden přesný název a SHA1 daného ISO. Bez platného předplatného to tam odsaď sice nestáhnu, ale vím co mám hledat na Ulož.to a pro kontrolu mám i kontrolní součet daného obrazu.

Nepředpokládám, že by se někomu povedlo udělat kolizi hashe při stejné délce souboru, aby to bylo navíc ještě i funkční.

skrzjdouci

« Odpověď #8 kdy: 10. 07. 2015, 17:27:39 »
Jo HP posílá instalační placky zdarma, stačí zavolat na support a nadiktovat SN. Na starý HP2530p dorazila placka Vista SP1 32bit CZ (notebook je repas s FR klávesnicí)a ještě placka s drivery. Šlo to z Irska přes DHL, kolik dní to trvalo už nevím, ale moc ne.

« Odpověď #9 kdy: 10. 07. 2015, 18:10:25 »
Ako som spomínal príspevok pod tým HP.

Ahoj,
mel jsem stejny problem ale DELL uz visty nedodava, poslal mi w7 pro jiny ntb. Muzes prosim sdelit, ktery vorobce jeste a visty?
Nakonec sjem to vyresil instalaci ubuntu 14, ktere na e6400 behaji lepe nez visty.