Kde nakupujte Arduino a příslušenství?

Jozef

Kde nakupujte Arduino a příslušenství?
« kdy: 13. 05. 2015, 09:37:10 »
Dobry den,

chcel by som sa opytat odkial nakupujete suciastky ako Arduino Uno R3, nano, Pro mini atd... A samozrejme aj prislusenstvo ako napr. snimace, breadbordy, stabilizatory napatia, wifi moduly atd...

Priamo na strankach su odkazy na ebay a aliexpress kde je to aj pomerne lacne ale obavam sa cla a dane, potom to uz neni az tak atraktivne.
Jedna sa mi o objednavku cca 200-300 EUR.

Dakujem za Vase nazory a skusenosti a prajem prijemny den :)
« Poslední změna: 13. 05. 2015, 09:42:38 od Petr Krčmář »

Kolemjdoucí

Re:Kde nakupujte Arduino a příslušenství?
« Odpověď #1 kdy: 13. 05. 2015, 09:58:43 »
http://cz.farnell.com/
Ceny vyšší, riziko padělku nebo nedodání blízké nule.

smutný

« Odpověď #2 kdy: 13. 05. 2015, 10:25:10 »
http://www.hwkitchen.com/

kdysi jsem cosi objednával tady

a vše bylo fajn. Jen se mi zdá, že dnes jsou docela drazí.

před cca měsícem jsem si objednal jeden čínaklon z ebaye (vyšel na cca 120 korun) a doteď jsem se nezbavil výčitek svědomí - vřele nedoporučuji

crown

« Odpověď #3 kdy: 13. 05. 2015, 10:43:03 »
dx.com - tam jsou i hodnocen a recenze. Riziko nefunkcniho temer nula. Velke mnozstvi ruznych verzi

ebay - zatim vse fungovalo. Kdyby ne, muzete uspesne zadat vraceni penez

crown

« Odpověď #4 kdy: 13. 05. 2015, 10:44:21 »
a ohledne dane - pro zbozi do 22 Eur se dan ani clo neplati. Doprava je vetsinou zdarma, takze si proste postupne objednate vice balicku - kazdy max 22 Eur.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #5 kdy: 13. 05. 2015, 10:56:29 »
Nakupuju na dx.com nebo na ebay.

Jediný problém jsem měl s jedním USB kabelem, který přibalili k Arduinu - měl překlesanej datovej drát a fungoval jen v určitý poloze (ale takových drátů už mam haldy, tak jsem ho prostě vyhodil). Jinak vždy vše fungovalo skvěle.

Čekám, kdy něco trumfne zatím nej nákup na ebay - 2x Arduino Nano za 5 dolarů s poštovnym v ceně ;D Při nákupu na ebay si hlídej, zda to má "Free international shipping" nebo nějakou relativně směšnou cenu za dopravu (do 2 dolarů?).

Pokud objednáš balíček nad 22 euro, můžou po Tobě celníci chtít doplatit DPH a při ještě vyšší ceně (nevím přesně, možná 100 - 150 euro?) i clo. Tomu se vyhneš tím, že si objedná víc balíčků s cenou do 22 euro. Nebo si od obchodníka necháš na balík napsat udanou cenu do 22 euro a budeš doufat, že se v tom nebudou celníci šťourat (může se jim udaná cena zdát nízká oproti tomu, jak balík vypadá/jak je těžkej/co vidí na rentgenu) - to by si pak od Tebe nechali dodat fakturu a podle tý by Ti to spočítali. K dodání faktury si připočti poplatek 100 Kč Český poště, která to zprostředkovává (z toho se dá sice vytočit, ale otázka je, jestli to za tu stovku stojí).

deert

« Odpověď #6 kdy: 13. 05. 2015, 11:01:18 »
CLO se plati nad 150Euro
DPH nad 22Euro (z celkove hodnoty zasilky, tj. vcetne postovnyho, pojisteni atd..)

Dzavy

« Odpověď #7 kdy: 13. 05. 2015, 11:22:30 »
O ty penize za clo a DPH by ani tak neslo, nejhorsi je absolvovat ten oser na celni poste. Jednou mi to stacilo, hodne veci se da najit na ebay.de nebo ebay.co.uk.

Kit

« Odpověď #8 kdy: 13. 05. 2015, 11:34:35 »
Čekám, kdy něco trumfne zatím nej nákup na ebay - 2x Arduino Nano za 5 dolarů s poštovnym v ceně ;D

Třeba 5× Arduino Nano za 10 USD s poštovným v ceně - také na ebay.

Kit

« Odpověď #9 kdy: 13. 05. 2015, 11:37:44 »
O ty penize za clo a DPH by ani tak neslo, nejhorsi je absolvovat ten oser na celni poste. Jednou mi to stacilo, hodne veci se da najit na ebay.de nebo ebay.co.uk.

Hlídám si, aby jednotlivý nákup nepřekročil 22 USD.

« Odpověď #10 kdy: 13. 05. 2015, 13:59:01 »
Priamo na strankach su odkazy na ebay a aliexpress kde je to aj pomerne lacne ale obavam sa cla a dane, potom to uz neni az tak atraktivne.
Jedna sa mi o objednavku cca 200-300 EUR.
Tak rozdelte jednu objednavku na 10 a vyhnete se limitum. Postovne se stejne neplati :-)
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

X125

« Odpověď #11 kdy: 13. 05. 2015, 14:11:01 »
Výhradně na ebay (Uno, Nano, Mini Pro), za pár korun, bez poštovného, vše vždy fungovalo. To samé ohledně příslušenství (kabely senzory, displeje...).

fela

« Odpověď #12 kdy: 13. 05. 2015, 17:05:06 »
Na DX, alebo, trochu drahšie, ale s kratšou dodacou dobou (hádam o polovicu) na eud.dx.com.
Na colnicu som 2x posielal mailom faktúru, že tovar je v takej a takej hodnote, vždy to bolo iba pri veľkých zásielkách (objemovo - proste veľká krabica je podozrivá, na obálky sa zväčša kašle).

Vždy spokojnosť, iba v jednom prípade bola prerušená dráha od pätice mikroprocesora na pinhead konektor... ale to nebol origo arduino, ale tuším Robotale...

Jenda

« Odpověď #13 kdy: 13. 05. 2015, 20:30:37 »

deert

« Odpověď #14 kdy: 14. 05. 2015, 10:08:28 »

vzdy vyrizeno po telefonu, pripadne podklady poslany emailem..