Zmenšení .DMG image na Macu pro RPi

RPpiotazka

Zmenšení .DMG image na Macu pro RPi
« kdy: 20. 03. 2015, 14:03:01 »
Zdravim,

nasledovny problem: mam raspberry pi image u klienta na MACu (DMG FILE), a on ma odo mna 4GB SDcky (inej znacky, lebo som dement) ako zalozne. Potrebujem ten 4GB image dostat na tieto SDcka, ale samozrejme - ina znacka = ina velkost a cuduj sa svete image mi tam nejde nahrat...

Takze to treba nejako shrinknut - a tam koncim. Hladal som a googlil som a nasiel som 50 ciest ale netusim ktora je najlepsia..

1. Ano povedat klientovi nehc kupi 8 GB karty :-/ (to moc nechcem)
2. Najst nejaku linuxovu maxinu (tam, alebo si image poslat sem), (lebo ze MAC ma problem s ext4?) tam loadnut ten image a BUD:

a) Shrinkut to - ale to vyzeralo na sakra zlozitu magiu
b) Vytvorit na novej SD normalne rovnake aprticie, a potom jednoducho stary image mountnut (najskor urobit z DMG IMG) a potom tie data jednoducho nakopirovat? Tym padom sa mi skopiruju len data a nie cely image (teda nie volne miesto)

hmm? Volba 2a mi pride najlepsia, suhlas nesuhlas? Mate lepsi napad?
« Poslední změna: 20. 03. 2015, 17:12:52 od Petr Krčmář »

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Zmensenie .DMG image na macu (rpi)
« Odpověď #1 kdy: 20. 03. 2015, 14:08:10 »
Nevím, co je zač DMG soubor, ale klasickej IMG (jao když stáhnu Raspbian přímo od RPi) je "jen hloupý dd-čko". Jinak řečeno, bejt to IMG, tak s nim lze pracovat například pomocí fdisku nebo v tomto případě Gparted a tam jednoduše zmenšít oddíl.

Takže cesta 2a je logická volba, která by mohla fungovat v kombinaci s Gparted dobře. Když ne, tak 2b je taky určitě funkční, ale taková prasečinka. U 2b hlavně pozor na zachování práv a vlastníků souborů a taky na symlinky a další podobný věci. rsync -a bude asi nejlepší volbou, měl by tohle všechno pohlídat sám.

RPpiotazka

Re:Zmensenie .DMG image na macu (rpi)
« Odpověď #2 kdy: 20. 03. 2015, 14:13:05 »
ok super vdaka, urobim to asi tak 2a