Dobrý den, potřeboval bych poradit s obnovou databáze owncloud. Používám vlastní uložiště owncloud aktuálně ve verzi 7.0.2 které běží na systému Fedora 20.
Podle návodu v manuálu provedu zálohu databáze. Následně provedu instalaci celého systému na novém počítači, kde provedu obnovu databáze z původního serveru. Problém nastane v okamžiku kdy se chci přihlásit na tento nový server.
Owncloud mi hlásí že uživatelské heslo není správné. Již jsem zkoušel různé varianty obnovy ale vždy se stéjným výsledkem, že owncloud nezná původní heslo.
Jediný způsob který jsem aktuálně problém schopen obejít je, že provedu instalaci nového owncloudu na nový počítač, tento nový owncloud prvně nakonfiguruji a z této databáze zkopíruji HASH s heslem které jsem zadal při jeho instalaci. Poté co provedu obnovu databáze ze zálohy změním původní heslo v obnovené databázi za heslem které jsem vykopíroval z nové databáze. V tomto případě mi owncloud dovolí provést přihlášení. Problém ale je že pouze pod uživatelem kterého takto upravím, a já bych jako administrátor následně musel změnit hesla všech uživatelů kteří jsou v owncloudu vytvořeni. Z mého pohledu to vypadá tak, že někde v systému musí být uložen nějaký klíč podle kterého se generují hashe pro hesla. Pokud pak databázi nahraji do nového systému je zde pravděpodobně tento klíč pro dešifrování jiný a owncloud není schopen hesla správně dešifrovat.
Děkuji za jakýkoliv nápad jak tento problém vyřešit
Honza