Remote desktop z Win na Ubuntu

Miro

Remote desktop z Win na Ubuntu
« kdy: 03. 03. 2015, 09:11:57 »
Zdravím, nenašiel by sa niekto, kto by mi poradil, ako rozbehať remote desktop z windows na ubuntu? Mám s tým neskutočné patálie:
Chcem mať prístup z lokálnych win7 cez remote desktop na ubuntu 14.04 (64) na vmware. Na ubuntu som nainštaloval xrdp. Ale zistil som, že štandardné gnome rozhranie má bug a je nefunkčné (vraj to na 12-ke ešte išlo) - spojenie sa nadviaže, ale soztane šedá obrazovka. Dočítal som sa, že pomôže nainštalovať xfce4. Spravil som a pomohlo, cez remote desktop sa tam dostanem, ale mám zase problémy s jazykovou podporou. Konkrétne mi nefunguje slovenská klávesnica, hoci v zozname klávesníc je (a iba slovenská, hoci tam má byť aj anglická). Nemôžem s tým zoznamom narábať, lebo tlačítko na pridanie novej klávesnice mám zašedené. Takisto som zistil, že ani aktualizácie nemôžem vykonať cez to xfce, lebo mi píše, že nemám oprávnenie. Ako keby si grafické prostredie pripojené cez xrdp nevedelo vypýtať administrátorský prístup. Keď tam pustím terminál, tak mi sudo ide v pohode. Neviem, či je problém s tým administrátorským prístupom v tom xfce4 a čo s tým.

Ďakujem
« Poslední změna: 03. 03. 2015, 09:34:12 od Petr Krčmář »

Miro

Re:remote desktop win->ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 03. 03. 2015, 09:32:57 »
P.S. ešte dodatok .. keď sa prihlásim cez vmware vSphere konzolu do xfce session, tak slovenská klávesnica funguje, ale zase sa nedá prepnúť na anglickú. Aktualizácia ide, ale pridať klávesnicu sa nedá ani odtiaľto.