Petr Krčmář ve vysílání ČRo

MK

Petr Krčmář ve vysílání ČRo
« kdy: 13. 02. 2015, 09:27:52 »
Petře, co jsi nám to chtěl vlastně dnes říct? Tvůj zahraniční tiskový mluvčí se z toho vykecal :-)
« Poslední změna: 13. 02. 2015, 09:34:23 od Petr Krčmář »

Re:Petr Krčmář ve vysílání ČR
« Odpověď #1 kdy: 13. 02. 2015, 09:34:16 »
No, to byl slušný fail. V produkci prý špatně opsali telefonní číslo a zavolali někomu jinému. No a pustili ho až do vysílání. Já jsem to neslyšel, jen mi pak volali, omluvili se a za dvacet minut jsme to udělali znovu a tentokrát už správně. Pátek 13.

Lol Phirae

Re:Petr Krčmář ve vysílání ČRo
« Odpověď #2 kdy: 13. 02. 2015, 21:25:48 »
No tak zase na druhou stranu mohlo bejt hůř. Třeba mě se dneska ucpal odpad a jak jsem byl nasranej, tak jsem ještě urval vodovodní kohoutek.  ;D

jackjack

« Odpověď #3 kdy: 13. 02. 2015, 21:58:15 »
kdo neví o co jde....
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3315619

jsem přímo ve vysílání čekal co to bude za rozhovor a najednou.....  :)   :)

nejlepší je věta:
"tak co bych vám tak při pátku řekl...."  8)

Kit

« Odpověď #4 kdy: 13. 02. 2015, 22:25:34 »
Zdá se, že moderátor místo protokolu TCP použil UDP :)

nojo

« Odpověď #5 kdy: 13. 02. 2015, 22:32:39 »
No tak zase na druhou stranu mohlo bejt hůř. Třeba mě se dneska ucpal odpad a jak jsem byl nasranej, tak jsem ještě urval vodovodní kohoutek.  ;D

tak urcite bude hur. pocet pracujicich se snizuje a bude to narez... ten kohoutek ti nebude mit kdo spravit, odpad nikdo nevycisti a o tebe se nikdo nepostara dokonce nebude ani nikdo, kdo by te odvezl do krematoria. a jestli hodlas jit do predcasnyho duchodu, tak situaci jen zhorsis. dokonce i kdyz predcasne umres :-D

http://www.czso.cz/cz/cisla/1/18/archiv/ademogr/dem0003/projekce.htm

prodloužení scénáře prognózy z roku 2030 o dalších dvacet let lze očekávat, že pokles celkového počtu obyvatel České republiky by plynule pokračoval v řádu 60 až 70 tis. osob ročně až na 8,4 mil. obyvatel v roce 2050 (střední varianta). Podle nízké varianty projekce by počet obyvatel mohl činit pouhých 7,4 mil. obyvatel, tedy tolik, kolik žilo na území ČR kolem roku 1865. Příčinou budou mimořádně nízké přirozené přírůstky, a to i přes očekávané zvýšení realizované plodnosti žen.

http://www.economist.com/news/finance-and-economics/21633860-demography-may-explain-secular-stagnation-no-country-young-people

An ageing population could hold down growth and interest rates through several channels. The most direct is through the supply of labour. An economy’s potential output depends on the number of workers and their productivity. In both Germany and Japan, the working-age population has been shrinking for more than a decade, and the rate of decline will accelerate in coming years (see chart). Britain’s potential workforce will stop growing in coming decades; America’s will grow at barely a third of the 0.9% rate that prevailed from 2000 to 2013.

All else being equal, a half percentage-point drop in the growth of the labour force will trim economic growth by a similar amount. Such an effect should be felt gradually. But the recession may have accelerated the process by encouraging many workers to take early retirement. In America the first baby boomers qualified for Social Security, the public pension, in 2008, on turning 62. According to several studies, this can probably explain about half the drop since then in the share of the working-age population either working or looking for work, from 66% to below 63%.

nojo

« Odpověď #6 kdy: 13. 02. 2015, 22:44:19 »
aktualizovana az do roku 2100 http://www.czso.cz/csu/2013edicniplan.nsf/t/A6003061EE/$File/402013u.pdf

Kit

« Odpověď #7 kdy: 13. 02. 2015, 22:57:41 »
... a jestli hodlas jit do predcasnyho duchodu, tak situaci jen zhorsis...

Jestli jsem tu tvoji statistiku pochopil správně, je nutné jít do toho předčasného důchodu, abych nechcípl v zaměstnání.

Jetset

« Odpověď #8 kdy: 13. 02. 2015, 23:26:41 »
Nic si z toho nedelej, ja jsem zase v nedeli rozslapnul bidet :-).
Spravim si to sam, ale zatim cekam, az mi ho dovezou. Nechce se mi pro nej jet 150+ km. Nastesti ten co to prodava sem bude mit pristi tyden cestu.

nojo

« Odpověď #9 kdy: 13. 02. 2015, 23:56:20 »
... a jestli hodlas jit do predcasnyho duchodu, tak situaci jen zhorsis...

Jestli jsem tu tvoji statistiku pochopil správně, je nutné jít do toho předčasného důchodu, abych nechcípl v zaměstnání.
tak o tom se vi uz hezkych par let treba i to, ze nam minule vlady naplanovaly pracovni petiletky i do hrobu.. vzhledem k tomu, ze nebudou doktori schopni vykonavat narocne zivot prodluzujici uokny co by se starali o prestarle pracujici (i prestarle kolegy doktory) ve stejne kvalite jak je tomu dnes. Tem starym doktorum umiraji pacienti i po takovych banalitach jako je operace kyly.

nojo

« Odpověď #10 kdy: 14. 02. 2015, 00:03:22 »
jinak o co v tom rozhlase slo? nehodlam si zasirat system pulseaudiem.

Lol Phirae

« Odpověď #11 kdy: 14. 02. 2015, 09:09:01 »
Nic si z toho nedelej, ja jsem zase v nedeli rozslapnul bidet :-).

:o :o ??? ???

Asi se radši nemám ptát na detaily akce?  ;D ;D ;D

Jenda

« Odpověď #12 kdy: 14. 02. 2015, 09:14:37 »
jinak o co v tom rozhlase slo? nehodlam si zasirat system pulseaudiem.
K čemu potřebuješ pro přehrání MP3 souboru PA?  :o

Zavolali, zeptali se na nějakou složitou otázku, a z protistrany vylezlo, že moc neumí česky.

Trident

« Odpověď #13 kdy: 16. 02. 2015, 02:25:19 »

tak urcite bude hur. pocet pracujicich se snizuje a bude to narez... ten kohoutek ti nebude mit kdo spravit, odpad nikdo nevycisti a o tebe se nikdo nepostara dokonce nebude ani nikdo, kdo by te odvezl do krematoria. a jestli hodlas jit do predcasnyho duchodu, tak situaci jen zhorsis. dokonce i kdyz predcasne umres :-D

http://www.czso.cz/cz/cisla/1/18/archiv/ademogr/dem0003/projekce.htm

prodloužení scénáře prognózy z roku 2030 o dalších dvacet let lze očekávat, že pokles celkového počtu obyvatel České republiky by plynule pokračoval v řádu 60 až 70 tis. osob ročně až na 8,4 mil. obyvatel v roce 2050 (střední varianta). Podle nízké varianty projekce by počet obyvatel mohl činit pouhých 7,4 mil. obyvatel, tedy tolik, kolik žilo na území ČR kolem roku 1865. Příčinou budou mimořádně nízké přirozené přírůstky, a to i přes očekávané zvýšení realizované plodnosti žen.

http://www.economist.com/news/finance-and-economics/21633860-demography-may-explain-secular-stagnation-no-country-young-people

A to je jako spatne? Je spatne kdyz lidi nepribyvaji? Je spatne kdyz neni ekonomicky rust? Chystas se nablble opakovat ze je treba podporit jiz za hnusaka nefungujici duchodovy system?
Ja si myslim ze naopak jsou ukazatele ktere zde vkladas velmi pozitivni a zadouci. Zem si konecne ulevi a my budeme stastni.
Proc by taky nekdo nekoho vozil do krematoria. Tech lidi moc nebude a tak se bude pohrbivat tradicne. Kohoutek si clovek opravi zase sam nebo soused pripadne nejaky cizinec. Pravdepodobne cinan nebo ind.