Kvalitní kancelářská myš

HonzaB

Kvalitní kancelářská myš
« kdy: 24. 03. 2015, 19:45:19 »
Dobrý den všem,

máte nějaký typ na kvalitní kancelářskou myš v cenové relaci 500-1000 Kč, která mi chvilu vydrží?

Přestože jsem doted kupoval myši čím dál dražší, vždycky se mi asi po třech letech vymačkalo levé tlačítko...

Díky za rady a zkušenosti.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Kvalitní kancelářská myš
« Odpověď #1 kdy: 24. 03. 2015, 20:55:39 »
Mys se tu resila nedavno. Mrknete sem http://forum.root.cz/index.php?topic=10848.0 , treba je tam i kancelarsa mys pro "kancelarskou krysu". ;-)

nobody

« Odpověď #2 kdy: 24. 03. 2015, 21:13:47 »
tak ja nevim ale kancelarska mys pocitam nacvaka za den hoodne a ze vydrzelo neco 3roky je zazrak :)
to je jako, schanim taxikarske auto do Prahy, uz sem kupoval drahe, ale po 3 letech vzdycky odesel podvozek ;)
myslim ze nez to jak dlouho vydrzi (tedy alespon tu 2l zaruku) je dulezite jak se drzi, ovlada a jestli neboli z ni ruka...

njn

« Odpověď #3 kdy: 24. 03. 2015, 21:36:18 »
ve zverimexu i za min. ale jestli trvas na mechanice, tak za komaru bylo nejruznejsi zvirectvo v hrackarstvi natahovaci na klicek. takovy plechovy kohout a slepice co zobali. tak treba bude nekde i takova mys.

klw

« Odpověď #4 kdy: 24. 03. 2015, 21:43:43 »
Za sebe mohu doporučit některou z Logitech řady MX5xx, resp. novější G400, pokud už není zase nějaká ještě novější.

MX510 mám od roku 2004 a stále funguje bez problémů. Před třemi lety jsem si koupil G400 a tu starou MX vzal do práce, kde s ní klikám osm hodin denně. A neříkám, že ani předtím jsem s ní neklikal méně ;-)

davkol

« Odpověď #5 kdy: 25. 03. 2015, 12:05:54 »
Za sebe mohu doporučit některou z Logitech řady MX5xx, resp. novější G400, pokud už není zase nějaká ještě novější.

MX510 mám od roku 2004 a stále funguje bez problémů. Před třemi lety jsem si koupil G400 a tu starou MX vzal do práce, kde s ní klikám osm hodin denně. A neříkám, že ani předtím jsem s ní neklikal méně ;-)
Všechno EOL. Nová generace je úplně jiná.

« Odpověď #6 kdy: 25. 03. 2015, 12:17:42 »
Ja som zdedil po bývalom kolegovi pc aj s klasickou HP myšou, myš musí mať cez 7 rokov. Už ju moc nepoužívam, skôr trackman marble, ale aj tak vydržala dosť a stále funguje bez problémov.
http://www.nzpcclearance.co.nz/product/hp-usb-mouse/

hefo

« Odpověď #7 kdy: 25. 03. 2015, 12:36:39 »
Ja som zdedil po bývalom kolegovi pc aj s klasickou HP myšou
Ja takúto mám v práci, používaná denne počas snáď 4 rokov a drží v pohode.

Predtým som dostal už použitú, tiež HP ešte s hranatým logom, a na tej sa po veľa rokoch postupne vydrali tie plastové krúžky po ktorých sa pohybuje na stole - fungovať ako tak ešte funguje, ale musí byť na bielom papieri, inak senzor blbne (trhá kurzorom).

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25. 03. 2015, 12:55:13 »
...na tej sa po veľa rokoch postupne vydrali tie plastové krúžky po ktorých sa pohybuje na stole...

Tak to se na dnesnich mysich stat nemuze. Ne tech se nejpozdeji za par mesicu jednoduse odlepi.

filip

« Odpověď #9 kdy: 25. 03. 2015, 13:55:40 »
Dobrý den všem,

máte nějaký typ na kvalitní kancelářskou myš v cenové relaci 500-1000 Kč, která mi chvilu vydrží?

Přestože jsem doted kupoval myši čím dál dražší, vždycky se mi asi po třech letech vymačkalo levé tlačítko...

Díky za rady a zkušenosti.

Me se za x let prace v kancelari a ani doma nestalo, ze by odeslo tlacitko zadne mysi.

Znal jsem cloveka, ktery do klavesnice mlatil stejne jako do stareho mechanickeho psaciho stroje. --> Treba jsi mel na mysi zatim smulu, nebo to tlacitko mackas silou mimo specifikace mysi.

Kolemjdoucí

« Odpověď #10 kdy: 25. 03. 2015, 14:41:06 »
Me se za x let prace v kancelari a ani doma nestalo, ze by odeslo tlacitko zadne mysi.

Asi málo pracuješ ;) Myš vydrží tak 2-3 roky, pak se kupuje nová.

« Odpověď #11 kdy: 25. 03. 2015, 15:06:14 »
Závisí aj od spôsobu používania pc. Niekto používa hlavne klávesnicu (kedysi som využíval aj možnosť ovládať myš cez numerickú klávesnicu), niekto používa klávesnicu na obrazovke a nakliká toho mnohonásobne viac. Niektoré programy sú takmer čisté "klikačky", čo v IDE alebo textovom editore asi nehrozí.