Možnosti rozšíření e-čtečky

Diskobolos

Možnosti rozšíření e-čtečky
« kdy: 16. 12. 2014, 08:22:18 »
Obracím se s dotazem na majitele e-čteček. Konkrétně ty s e-ink displayem, wifi a internetovým prohlížečem. Dotazy:
1) Co všechno tento vestavěný browser zvládá - umí javascript, podporuje HTML5?
2) Zahřívání čtečky při permanentním napájení
3) Jak je to s OS (občas se dočtu, že to má v sobe Android, ale nikdy nic víc). Jde mi o možnost doprogramování jednoduchých aplikací. Dá se např. původní HW nahradit nějakým linuxem?

Snad mi to pomůže se rozhodnout, co nakonec pořídit. Díky za tipy.
« Poslední změna: 16. 12. 2014, 08:30:28 od Petr Krčmář »

Re:Možnosti e-čtečky - dotazy na majitele čteček
« Odpověď #1 kdy: 16. 12. 2014, 08:30:12 »
Naposledy jsem měl v ruce nový eReading.cz 4 Touch Light (zatím vyšla jen fotogalerie) a to je plnohodnotný androidí přístroj se vším všudy. Takže je možné doinstalovávat aplikace, prohlížeč je plnohotnotný a pomocí dotyků se to velmi dobře ovládá. Je to hodně na půl cesty mezi tabletem a čtečkou.

K čemu chceš takové zařízení použít?

Diskobolos

« Odpověď #2 kdy: 16. 12. 2014, 09:03:16 »

Pro permanentní zobrazení statusových informací, které se mění jen párkrát do hodiny (nějaké logy + události z google calendar). Moje představa je fullscreen HTML stránka s JS, resp. ajaxem, který v intervalech aktualizuje potřebné části stránky. Nejde mi tedy ani tak o rychlost či barevnost displaye, jako spíše o ty dotazované parametry. Díky za tip.

Re:Možnosti rozšíření e-čtečky
« Odpověď #3 kdy: 16. 12. 2014, 09:14:56 »
Takové věci se dají dělat i na Kindle. Ten má výhodu v rozšířenosti, takže má poměrně velkou komunitní podporu. Viděl jsem spoustu různých úprav Kindle včetně grafického vykreslování předpovědi počasí nebo použití Kindle s klávesnicí jako sériového terminálu. Tímhle směrem pátrej.

j

« Odpověď #5 kdy: 16. 12. 2014, 09:46:20 »

Pro permanentní zobrazení statusových informací, které se mění jen párkrát do hodiny (nějaké logy + události z google calendar). Moje představa je fullscreen HTML stránka s JS, resp. ajaxem, který v intervalech aktualizuje potřebné části stránky. Nejde mi tedy ani tak o rychlost či barevnost displaye, jako spíše o ty dotazované parametry. Díky za tip.

... boze ...  https://en.wikipedia.org/wiki/Meta_refresh

Kolemjdoucí

« Odpověď #6 kdy: 16. 12. 2014, 10:12:05 »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 16. 12. 2014, 11:21:04 »
http://lifehacker.com/5889158/turn-a-99-nook-into-a-fully-fledged-android-tablet-in-four-easy-steps

Tedy pokud primarnim ucelem zarizeni neni cteni knih, kde e-ink je zcela bezkonkurencni, neni lepsi koupit nejaky sestakovy tablet? Treba i-joy Draco stoji 50€, coz je levnejsi nez Nook nebo Kindle. K dokonalosti ma sice daleko (existuje dokonaly Android tablet?), neni extra rychly, ale pokud to ma slouzit jen jako nejaky monitor, tak musi stacit.

K>

« Odpověď #9 kdy: 16. 12. 2014, 11:39:45 »
Pokud to ma byt nejaky stavovy displej, ktery pobezi furt, tak spotreba einku muze hrat roli. mala spotreba, zadne zahrivani, zadny zbytecny vykon navic. a hlavne - nesviti TO! takze kdybych chtel mit v obyvaku displej s rodinnym google kalednarem, tak rozhodne nechci zadne rusive svetlo navic pri koukani na filmy. tohle je dalsi obrovska vyhoda einku.

Zopper

• 918
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 16. 12. 2014, 12:40:41 »

Takže něco takového? http://www.raspberrypi.org/kindleberry-pi-the-second/