Mendelova Univerzita-PEF

AlmaMater

Re:Mendelova Univerzita-PEF
« Odpověď #15 kdy: 30. 10. 2014, 19:53:19 »
jejdananku, jak ja jsem to jen udelal ale beru to, ze jsi troll

FI MUNI na míle vzdálená skutečným potřebám trhu a komerčním zájmům firem......ano, o me zadna komercni firma zajem nema, mam vlastni, protoze to jeste nikdo nedelal (neni to nahodou inovace? no delam to, protoze je to teoreticky narocne, ne kazdy na to asi ma). Chtel jsem spis dolozit " teorie podnikatele nevytváří a na MUNI se rozhodně nehlásí úspěšní ředitelé firem, nebo lidé s vlastní invencí."

Kolemjdoucí

« Odpověď #16 kdy: 30. 10. 2014, 21:47:39 »
FI MUNI - zamestnavatel
VUT FIT - zamestnanec
PEF MENDELU - lempl
MFF UK - nechces resit detaily

Pi**viny. Žádná škola v ČR neprodukuje IT odborníky pro praxi, čest výjimkám. To co člověk potřebuje v praxi IT se musí naučit sám ve svém volném čase.

jono

« Odpověď #17 kdy: 30. 10. 2014, 22:24:56 »
Myslíš, že by se mělo lepení webů učit na VŠ? Nebo předmět stáhni ze "Stackoverflow kód, bez úprav ho nacpi do projektu a zavři task"? To bude asi fakt lepší aby ses naučil sám a hlavně o tom nikomu neříkal :D

tester

« Odpověď #18 kdy: 30. 10. 2014, 22:36:20 »
A mimo jiné, je vůbec možnost po vystudování téhle fakulty sehnat práci?

Ty máš pomalu lepší fejky než já :D

Zdenek Henek

« Odpověď #19 kdy: 31. 10. 2014, 08:25:24 »
Zdravím, letos matuju (Střední průmyslová škola Jihlava, kdyby někdo náhodou byl odtud :D ) a vybírám VŠ. Studuju obor informační technologie, programování ovládám docela dobře (Java, html, css, základy PHP, které jsme začali dělat nedávno). Ve volným čase se z Javy i učím ze svý vůle věci navíc..
S žádným odborným předmětem nemám absolutně žádný problém (snad jen sítě), matika mi nejde nijak extrémně dobře, ale že bych byl na propadnutí taky ne.

Maturity se nebojím, ale od VŠ nevím, co čekat.
Rozhodně chci zkusit brněnské VUT FIT, MUNI FI a pak vybírám třetí školu, pokud by ani jedna z těchto nevyšla.

Přemýšlím nad PEF na Mendelově Univerzitě (http://ui.pefka.mendelu.cz/…jni_programy)
Ovšem, je to ekonomická fakulta a i některé předměty jsou tam ekonomické.
Rád bych jednou někde pracoval jako vývojář (např. webové aplikace), je PEF kvalitní fakulta, dá mi dostatečný základ nebo je to o ničem?
A mimo jiné, je vůbec možnost po vystudování téhle fakulty sehnat práci?

Předem díky za pomoc :)

Ahoj,

myslim, ze dulezitejsi nez skola je zamereni, ktere si vyberes a pak si za tim jdes (bude to dost prace :) )

Napriklad Mendelova univerzita nema spatne zazemi pro studium GIS. Tento mesic tam bude probihat serie prednasek o GIS technologii (http://gishackathon.eu/)

Kdybych se chtel venovat programovani ekonomickym systemum, tak jdu mozna prave tam.

At pujdes kamkoliv snaz se stat vyvojarem software v necem (napriklad GIS) a snaz se znat i to neco ne jen programovani obecne, takovej absolventu je mraky, je lepsi mit specializaci i kdybys ji po studiu nevyuzil a sel delat neco jineho. Behem studia nezapomen zjistit co je Erasmus a uz ted poradne studuj Anglictinu a Nemcinu Jako programator i tyto jazyky dost mozna potkas ...

kuceraz

« Odpověď #20 kdy: 01. 11. 2014, 19:32:48 »
Zdenek Henek:
Moc díky za odpověď, tato mi pomohla :)
Ten GIS není vůbec špatný nápad a hlavně to bude i reálně využitelné.
Začnu se na něco podobného zaměřovat, to bude asi opravdu nejlepší.
Znovu díky!

iwtu

« Odpověď #21 kdy: 01. 11. 2014, 21:05:24 »
Mozno blby komentar, ale nerozumiem, co sa riesi..
Riesis to, ci si dat PEF do zalohy alebo nie? Lebo ak ano, tak odpoved je ano. Ibaze by si sa rozhodol ziadnu zalohu nemat. Potom na odpovedi nezalezi.

Zdenek Henek

« Odpověď #22 kdy: 01. 11. 2014, 22:46:08 »
Zdenek Henek:
Moc díky za odpověď, tato mi pomohla :)
Ten GIS není vůbec špatný nápad a hlavně to bude i reálně využitelné.
Začnu se na něco podobného zaměřovat, to bude asi opravdu nejlepší.
Znovu díky!

Neni zac, GIS a ekonomicky software byl jen priklad!
zajdi si na dny otevrenych dveri na ruzne fakulty ruznych univerzit, jestli jsi delal/delas prumku, tak treba i na strojarnu, FEKT VUT Brno etc. a ptej se a ptej se,  je toho mraky a vse je realne vyuzitelne, akorat to neni zas tak moc videt :)

hodne stesti

David Prochazka

« Odpověď #23 kdy: 13. 11. 2014, 09:09:50 »
Zdravím,

předesílám, že nejsem nezávislý, protože dělám na PEF MENDELU. Osobně jsem vystudovat FIT VUT v Brně a pak na Ph.D. PEF MENDELU.

Myslím, že PEFka není špatná volba, ale hlavně záleží na tom, co chce člověk dělat. Pokud mám od začátku jasno, že chci něco zcela speciálního - pláncu zpracování řeči, tak je zřejmě nejlepší volbou FIT (tým doc. Černockého). Pokud nemám takovou speciální potřebu, tak je jak FI, tak FIT a PEF OK. PEF nabízí jak obor Automatizace řízení a informatika pro ty, kteří chtějí IT víc do robotiky atp. a Ekonomickou informatiku. To obecná informatika, kde si člověk vybere, zda chce spíš sítě nebo grafiku/GIS atp. Dobré je, že je tam pár kurzu okolo managementu, marketingu atp. Podnikající absolventi nebo ti, kteří jsou někde na vedoucím postu si to moc chválí.

Myslím si, že PEF má dvě zásadní výhody: a) Nabíráme max cca. 200 informatiků, takže přístup je individuálnější, než u mnoha jiných fakult. Žádné testy místo programovací písemky atp. b) Nemáme tolik velkých vědeckých projektů, proto se hodně snažíme, aby úroveň výuky byla velmi dobrá. Je to pro nás prakticky hlavní obživa. Nechci flamovat, ale když vidím, jak občas přistupují k výuce třeba i VUT (manželka tam dělá), tak rozhodně je přidaná hodnota pro naše studenty významně vyšší. (Ale na kreténa může člověk narazit všude ;-))

Uplatnění máme výborné. Mám řadu svých ex-studentů, kteří na školu rádi vzpomínají a jsou rádi, že ji dělali. Ale jak už bylo řečeno v diskuzi, je to o tobě. Pokud člověk pojede celé studium cestou nejmenšího odporu, tak prostě na konci nemůže čekat, že se všichni o něj poperou...