Nefungující display laptopu

undefined

Nefungující display laptopu
« kdy: 06. 11. 2014, 10:57:08 »
Dobrý den,
u HP ProBook 5330M mi přestal fungovat display. Počítač bootuje, po připojení externího monitoru (který denně používám a který by připojen před tím než to přestalo fungovat) je také stále černý. Externí monitor zobrazuje, to je OK.

Po zapnutí je display nejspíš úplně nečinný, nezobrazí se ani boot informace, nic. Zkoušel jsem vyndat baterku, držet 15-60s power button a baterku vrátit, ale nepomohlo to, ani po více pokusech.

Používám stable Debian.

Nějaké nápady?

Díky

Re:Nefungující display laptopu
« Odpověď #1 kdy: 06. 11. 2014, 11:11:41 »
Pokud to nezobrazí ani boot prompt, je v háji displej/grafika. Takže do servisu s tím. Víc se poradit nedá.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 06. 11. 2014, 13:32:31 »
Jeste si lze posvitit na display silnou lampou nebo bootovat na slunci. Pokud neco je trochu videt (alespon pismenka pri bootu), tak asi podsviceni zarvalo hlasem velikym. Pokud je to starsi stroj, tak to asi bude vybojkami nebo menicem (menice jsou casto strasne supacke a tranzistory se v nich hreji tak, az se treba vypaji z plosnaku, pricemz s oblibou odchazeji vsechny ctyri koncove tranzistory a ty se sakra blbe shaneji).

c

« Odpověď #3 kdy: 06. 11. 2014, 14:06:59 »
Pridej jas, zkus prehodit vystupy (Fn+neco), vypnout a zapnout monitor (Fn+neco), zkontroluj cidlo otevreni notebooku.

« Odpověď #4 kdy: 06. 11. 2014, 17:52:05 »
Jeste si lze posvitit na display silnou lampou nebo bootovat na slunci. Pokud neco je trochu videt (alespon pismenka pri bootu), tak asi podsviceni zarvalo hlasem velikym. Pokud je to starsi stroj, tak to asi bude vybojkami nebo menicem (menice jsou casto strasne supacke a tranzistory se v nich hreji tak, az se treba vypaji z plosnaku, pricemz s oblibou odchazeji vsechny ctyri koncove tranzistory a ty se sakra blbe shaneji).

Ano, viděl bych to taky na zdechnutý měnič nebo zářivky. Protože kdyby to byla grafika nejel by mu ani externí display.
Mohlo se stát, že to pouze vypnul, ale to se při BOOTování neprojevuje.

Takže bych tam viděl spíše vadný display, či měnič, či zářivky.

Hodil bych to do servisu.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06. 11. 2014, 18:06:30 »
Tak jeste by mohl nahradit dekl displaye plexisklem a stavet si notebook na okno, vecer pak na stul a za nej petrolejku.

Nicmene pokud odesel menic nebo neco, tak nevim, jestli se pri cenach servisu nevyplati trochu prihodit a koupit novy stroj. Co takova sranda dneska muze stat?

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 06. 11. 2014, 18:12:30 »
Mrtvý LCD. Takový to mám aktuálně 4, rozebírám to na použitelné součástky a zbytek vyhazuju do elektroodpadu.

« Odpověď #7 kdy: 06. 11. 2014, 20:53:52 »
Tak jeste by mohl nahradit dekl displaye plexisklem a stavet si notebook na okno, vecer pak na stul a za nej petrolejku.

Nicmene pokud odesel menic nebo neco, tak nevim, jestli se pri cenach servisu nevyplati trochu prihodit a koupit novy stroj. Co takova sranda dneska muze stat?
Tak je-li to jen měnič tak to máš cca 700, jestli zářivky tak 1200-1500, pokud celý display tak od 1500 do 4500, ty 13,5" se hodně blbě shánějí.

Na druhou stranu to ještě má smysl řešit, zase tak špatný ten laptop není.

Ale pokud by ho chtěl majitel hodit do elektroodpadu, tak takový odpad beru.... my tomu sundáváme displaye a lidi to používají jako stabilní PC s klávesnicí.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #8 kdy: 06. 11. 2014, 20:54:52 »
Mrtvý LCD. Takový to mám aktuálně 4, rozebírám to na použitelné součástky a zbytek vyhazuju do elektroodpadu.

Upřímně to nemusí být zrovna mrtvý LCD... zkusil bych tam ten měnič.

undefined

« Odpověď #9 kdy: 08. 11. 2014, 22:17:27 »
Dobrý den,
děkuji všem za názory. Na grafiku to skutečně nevypadá, ext. monitor zobrazuje.
Věci s Fn+<key> jsem zkoušel. Asi tedy nezbyde nic jiného než servis.

Díky