Na tohle se neda generalne odpovedet. Zazil jsem cloveka, co s 2 lety praxe toho vedel vic, nez kolegove s 5+. O rok pozdeji to byl nejlepsi sitar v ramci celeho tymu. O dalsi 2 roky pozdeji delal v Dublinu pro aws za 150kE a mel CCIE.
Hodne zalezi, jestli umis jen klasicky routing/switching nebo mas i jinou specializaci - security, mpls, cloud... Bavime se samozrejme o znalostech, ne certifikacich.
Zaroven, pokud se firma nezasekla v 2010, tak dneska skoro kazda stredni/vetsi firma resi automatizaci, takze orientovat se v pythonu, api's, ansible apod je obrovske plus.
Pro predstavu, tak nejak jsem to mel ja:
2013 - 2016 prvni networking prace s zadnymi zkusenostmi, Ostrava, zacinal jsem na 15k, odchazel s 33k kvuli stehovani do Prahy, kde jsem doted
2016 - statni sprava, 50k
2017 - 2018 mala ceska firma, 50k
2018 - 2020 startup, 80 - 85k
2020 - 2022 stredni ceska firma, 95 - 115k
2022 - doted startup
v 2020 jsem si hledal praci, poslal CVcko na 7 firem, dostal jsem 6 nabidek, jedna shit a zbytek rozmezi 95-110k
Zacinal jsem klasicky routing a switching, od 2017 delam i firewally. Zaroven jsem se zacal hodne ucit python a automatizaci siti. Od 2018 se zameruju na network automatizaci.
A pro vsechny ty ceske pepiky, kteri se tu urcite ukazou s tim, ze admin v Praze nemuze mit nad 70k a je to jen par pozic v korporatu, tak nabirame, staci mit znalosti na CCNP urovni, basic linux znalosti a umet scriptovat v pythonu/javascriptu. Jsme full-remote startup s kanclema v Praze. A pokud nechcete programovat, mame i customer support pozici otevrenou