Deformace vlivem používání notebooku

hahaman

Deformace vlivem používání notebooku
« kdy: 23. 11. 2016, 11:48:50 »
Taky jste někdo zvyklí na notebook tak, že když pracujete na větším monitoru, tak si musíte všechny okna zmenšovat, jinak se vám nepracuje úplně nejlíp?
« Poslední změna: 23. 11. 2016, 21:10:08 od Petr Krčmář »

Ivan Nový

Re:Deformace vlivem používání notebooku.
« Odpověď #1 kdy: 23. 11. 2016, 11:53:16 »
Taky jste někdo zvyklí na notebook tak, že když pracujete na větším monitoru, tak si musíte všechny okna zmenšovat, jinak se vám nepracuje úplně nejlíp?

Ne, naopak jsem si pořídil větší monitor k notebooku, aby se mě vlezlo více textu na řádek a pracuji na dvou monitorech, uvažuji o třetím.

Livan

« Odpověď #2 kdy: 23. 11. 2016, 11:59:19 »
Já to mám spíš naopak, když jsem na notebooku, tak si texty zvětšuju, abych na to vúbec viděl.

iviak

« Odpověď #3 kdy: 23. 11. 2016, 12:02:11 »
Mne taky okna vadí když pracuju potrebuju fulscreen, proto mám prídavnej monitor, zmenšovat si práci do oken je fakt nouzovka, možná na 28 palcovém a větším monitore bych k tomu pristupoval jinak.
Je neuveritelné čoho môžeš dosiahnuť, keď ti je jedno, komu budú pripísané zásluhy.

Ivan Nový

« Odpověď #4 kdy: 23. 11. 2016, 12:07:09 »

Dalo se najít rozlišení takové, aby písmo na větším monitoru i na notebooku bylo stejné, pro 15 palcový notebook rozlišení 1600x1200 odpovídá fullHD na 21 palcovém monitoru. Písmo je pak na obou monitorech stejně veliké.

kmarty

• 194
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 23. 11. 2016, 12:25:41 »
2hahaman:
Nerekl bych ze to je deformaci z notebooku, protoze uz od prichodi sirokouhlych monitoru a monitoru > 19" je mi proti srsti mit kazde okno full screen.
Na vysku je mivam celkem casto (hlavne na ntb displeji) od okraje k okraji, ale na sirku je ma celkem cast uzsi. Kdyz tak na to koukam, vetsina oken co mam ted otevreno se pohybuje pomerem stran mezi 1.3 az 1.5. Sirsi uz byva nepohodlny. Kdyz se k tomu pricte pomerne velky externi monitor, vysledkem je, ze uplny full screen pouzivam na externim monitoru jen zridkakdy (a na internim displeji je naplno pouzita, kdyz je pouzita, predevsim vyska. Sirka skoro nikdy, vetsinou jen kvuli lenosti, kdyz si to okno zvetsim maximalizaci).

2Ivan Nový:
Pismo ma, ba primo dokonce musi, byt stejne velke bez ohledu na rozliseni. Lisi se jen jemnost rastru. Pokud tomu tak neni, pak je nekde chyba (chybne nastavene DPI, chybne nactene od monitoru, chybny navrh zobrazovani pisem "by design", ...).

Ivan Nový

« Odpověď #6 kdy: 23. 11. 2016, 12:47:00 »
2hahaman:
Nerekl bych ze to je deformaci z notebooku, protoze uz od prichodi sirokouhlych monitoru a monitoru > 19" je mi proti srsti mit kazde okno full screen.
Na vysku je mivam celkem casto (hlavne na ntb displeji) od okraje k okraji, ale na sirku je ma celkem cast uzsi. Kdyz tak na to koukam, vetsina oken co mam ted otevreno se pohybuje pomerem stran mezi 1.3 az 1.5. Sirsi uz byva nepohodlny. Kdyz se k tomu pricte pomerne velky externi monitor, vysledkem je, ze uplny full screen pouzivam na externim monitoru jen zridkakdy (a na internim displeji je naplno pouzita, kdyz je pouzita, predevsim vyska. Sirka skoro nikdy, vetsinou jen kvuli lenosti, kdyz si to okno zvetsim maximalizaci).

2Ivan Nový:
Pismo ma, ba primo dokonce musi, byt stejne velke bez ohledu na rozliseni. Lisi se jen jemnost rastru. Pokud tomu tak neni, pak je nekde chyba (chybne nastavene DPI, chybne nactene od monitoru, chybny navrh zobrazovani pisem "by design", ...).

No právě a ta jemnost rastru je při těch rozlišeních co jsem uváděl stejná, takže písmo i fyzicky je stejně veliké, protože rastry jsou stejné, velikost pixelu.

kmarty

• 194
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 23. 11. 2016, 12:57:08 »
Pismo je fyzicky stejne ne proto, ze jsou stejne velke pixely, ale protoze OS ma povedomi o tom jake ma monitor rozliseni a jake je jeho DPI. Proto, pokud je vse v poradku, bude pismo stejne velke _bez ohledu na rozliseni_ (bude "jen" lisit jemnost zobrazeni).
Rucni synchronizace rozliseni tak aby sedela velikost pixelu, to je jen workaround protoze to co ma fungovat nefunguje (ono to bohuzel nefunguje dost casto. Bud vraci monitor nesmysly nebo to neumi OS. Anebo, kdyz to umi, tak to neumi pri vice monitorech nezavisle per monitor).
« Poslední změna: 23. 11. 2016, 13:00:47 od kmarty »

kmarty

• 194
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 23. 11. 2016, 13:10:05 »
Jo, nejspis si pletu DPI a PPI. Tak pardon.

« Odpověď #9 kdy: 23. 11. 2016, 14:00:32 »
obvykle jedina skutecna deformace z notebooku jsou zada :(
Děkuji za možnost editace příspěvku.

D3ad

« Odpověď #10 kdy: 23. 11. 2016, 15:18:45 »

A riziko neplodnisti v pripade, ze si muzska polovina lidstva dava notebook primo na klin.

D3ad

« Odpověď #11 kdy: 23. 11. 2016, 15:19:31 »

A riziko neplodnisti v pripade, ze si muzska polovina lidstva dava notebook primo na klin.

Edit: neplodnosti.

« Odpověď #12 kdy: 23. 11. 2016, 15:50:36 »
uz mam odpracovano takze to me fakt netankuje. :D
Děkuji za možnost editace příspěvku.

sads

Re:Deformace vlivem používání notebooku
« Odpověď #13 kdy: 24. 11. 2016, 01:40:46 »
k neplodnosti, ja bych se nejradsi nechal ozarit v cernobylu// elektro zareni je stale malo efektivne kdyz je clovek childfree zalozenej// nejakej rengenovej zaric bych si nechal 2h denne na sebe (jako itak jsem zvyklej na zareni em bohuzel, takze nema na me takej effekt jakej bych chtel mit//)//