Virtual Box HW layer

Peter Klinko

Virtual Box HW layer
« kdy: 06. 02. 2017, 10:20:09 »
Dobry den.
Na zaciatok nie som velmi zbehly v pojmoch a zamotal som sa. O co ide. Mam na jednom PC xy Virtuialnych masin. Vsetko v poriadku. Tieto VP maju urcitu hardwarovu konfiguraciu a na zaklade toho robia fingerprint. Problem nastane ked tuto masinu ako testovaciu prenesiem na kolegov PC. V VirtualBox-e musi zmenit napriklad ethernetovu kartu a HW fingerprint je v cudu. Moja otazka je teda jednoducha. Existuje nieco ako vrstva "layer" medzi Virtual Box a Virtual PC ktora by povedala Virtualnemu PC tento HW je VZDY rovnaky - myslim napriklad typ ethernetovej karty a druha styrana by to korektne upratala na strane Virtual Box-u? Nemusi to byt zrovna Virtual Box v podstate viem momentalne migrovat na akekolvek riesenie. Podmienka je ale nieako vyriesit problem s HW fingerprintom.

Dakujem za rady a nasmerovanie.

P_V

• 227
    • Zobrazit profil
Re:Virtual Box HW layer
« Odpověď #1 kdy: 06. 02. 2017, 10:48:03 »
Možná by pomohlo nastavit typ sítě NAT, pak by nebylo třeba měnit MAC, protože se do vnější sítě nepropaguje.

« Odpověď #2 kdy: 06. 02. 2017, 11:10:09 »
Nevím, jestli jsem dobře pochopil otázku, ale pravděpodobně by vám mělo stačit nastavit virtio interface.

Peter Klinko

« Odpověď #3 kdy: 07. 02. 2017, 11:51:03 »
Ten NAT je trosku problem oore SW ktory tam bezi. Ale ano Virtualny interface vyskusam. O nieco take mi ide.
Nieake dalsie rady? tipy?