Vypínání PC s WXP v určitý čas s heslem

Tomáš

Vypínání PC s WXP v určitý čas s heslem
« kdy: 10. 11. 2013, 22:12:30 »
Dobrý den,
máte, prosím, nějaký tip na free aplikaci, která by dokázala PC s WinXP vypnout v určitý čas a nešlo by ji běžným způsobem "deaktivovat" - tzn. byla nějakým způsobem zaheslována? Jedná se mi o to, že potřebuji doma pro své děti zavést určitou obdobu "večerky", aby zbytečně nevysedávaly do noci na internetu. Domluva bohužel není vždycky účinná. V ideálním případě by na vypnutí PC tato aplikace (např. 5 min.) předem upozornila.
Děkuji.

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Vypínání PC s WXP v určitý čas s heslem
« Odpověď #1 kdy: 10. 11. 2013, 22:30:10 »
Dobrý den,
máte, prosím, nějaký tip na free aplikaci, která by dokázala PC s WinXP vypnout v určitý čas a nešlo by ji běžným způsobem "deaktivovat" - tzn. byla nějakým způsobem zaheslována? Jedná se mi o to, že potřebuji doma pro své děti zavést určitou obdobu "večerky", aby zbytečně nevysedávaly do noci na internetu. Domluva bohužel není vždycky účinná. V ideálním případě by na vypnutí PC tato aplikace (např. 5 min.) předem upozornila.
Děkuji.

Na to by měl stačit obyčejný task manager ve windows, když tam zadáte úlohy jako administrator, uživatel by neměl mít možnost je zrušit.

« Odpověď #2 kdy: 10. 11. 2013, 23:05:52 »
Co dat detem prava bezneho uzivatele a v admin uctu naplanovat spusteni prikazu shutdown v zadany cas?
Kód: [Vybrat]
shutdown -s -t 300
shutdown -s -c "Bez spat!" -t 300
A v zasadach zabezpeceni povolit vypnuti jenom adminovi.
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

BzF

« Odpověď #3 kdy: 11. 11. 2013, 00:11:01 »
A ošetřit, aby si ho vzápětí nezapnuly  :)
Pokud XPPro, tak třeba zabránit přihlášení mimo daný čas: http://marksxp.mvps.org/WindowsXP/userhours.php
BzF

« Odpověď #4 kdy: 11. 11. 2013, 00:42:07 »
To jsem nevedel, ze WinXP umely nastavit prihlasovani jen v urcitem case :-)
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

Vzpomínající

« Odpověď #5 kdy: 11. 11. 2013, 08:29:45 »
net user uzivatelsky_ucet /times:po-pá,7-19;so-ne,7-20

Dříve se to kombinovalo s nastavením že bez přihlášení se počítač vypne (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system; ShutdownWithoutLogon=0/1). Jinak zkus zda se dá ještě na webu MS získat SteadyState a budeš mít po problémech i se spoustou jiných věcí (zprovozníš jen ty funkce které potřebuješ). Kdyby jsi tento kdysi skvělý SW nesehnal (byl záměrně umrtven), mohu ho někam nahrát (jde o podepsanou instalačku MSI).

Tomáš

« Odpověď #6 kdy: 11. 11. 2013, 16:47:51 »
Díky všem. Až budu doma vyzkouším ...

dTTb

« Odpověď #7 kdy: 11. 11. 2013, 17:05:42 »
Pockej az nacapes deti o pulnoci se slaxem :).

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #8 kdy: 12. 11. 2013, 09:38:23 »
Pockej az nacapes deti o pulnoci se slaxem :).

Jako by nešlo zakázat bootování z jiných médií, než hdd.

Tomáš

« Odpověď #9 kdy: 12. 11. 2013, 16:16:53 »
Takové restrikce nechci zavádět.
Spíše jsem to viděl jako pobítku k vznešenému pojmu "sebeovládání". Ještě u nich nefunguje to vnitřní tlačítko "dneska už s tím končím" a tak bych chtěl tomu pomoct. Už mě totiž nebaví co 10 minut připomínat, že jsme se domluvili, že (např.) v 10 večer PC vypneš. Tohle by za mě udělala ta aplikace. Třeba 5 minut před konečnou by to ohlásila a syn už by věděl, že opravdu musí končit, jinak příjde o rozehranou hru, chat apod.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #10 kdy: 12. 11. 2013, 16:42:00 »
Já jen napsal, že ta možnost je,nevím, jestli bych tohle vůbec řešil na straně počítače. Nicméně některé bisy mjí i časovou nabídku, kdy PC zapnout a kdy vypnout, pravdou je, že toto řešení na nic neupozorňuje.