Počítání přenesených dat v síti

ghost

Počítání přenesených dat v síti
« kdy: 22. 01. 2011, 21:04:26 »
Zdravim,
mam mozna blby dotaz ohledne pocitani prenesenych dat v siti - jedna se o trvale TCP/IP spojeni.
Potrebuju znat pribliznou velikost prenesenych dat za mesic.
Jednoduchy vypocet, zpravy se posilaji periodicky a vim jejich prumernou velikost.

Jenze ...

Jde mi o to, ze nevim jak mobilni operatori uctuji prenesena data, zda do predpokladaneho souctu zahrnovat i rezii (tj. hlavne hlavicky vyssich vrstev).
U "klasickych" prenosu bych to neresil -> MB sem, MB tam ...

V mem problemu je vysledna ocekavana velikost dost podstatna - je rozdil, jestli prenesu 1MB, nebo uz 1.5MB :/
Prumerna velikost samotne zpravy je cca 80B - zpravy od cca 10B do 100B. Jenze, kdyz vezmu
uz samotnou minimalni velikost TCP + IP hlavicek, tak mi to dela minimalne 1/3 tretinu prenesenych dat.

Diky za rady a podnety

« Poslední změna: 25. 01. 2011, 11:35:00 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re: Pocitani prenesenych dat v siti
« Odpověď #1 kdy: 22. 01. 2011, 22:19:03 »
vnstat

ghost

« Odpověď #2 kdy: 22. 01. 2011, 22:44:25 »
vnstat se mi nehodi, ten pocita jen na rozhrani... na zarizeni, ktere odesila nainstalovat nelze a na druhe strane spojeni toho bezi vice .... to uz je vhodnejsi tcpdump nebo wireshark, kde si muzu filtrovat

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 22. 01. 2011, 23:33:40 »
Hm, mozna byste to mohl objasnit vice polopaticky....

ghost

« Odpověď #4 kdy: 23. 01. 2011, 10:27:00 »
Na strane jedne je zarizeni s GSM(GPRS) modulem, na strane druhe je pocitac. Zarizeni odesila periodicky zpravy na pc pres GPRS. No a me jde o to, abych odhadl pocet prenesenych dat.

A jde mi o to, abych vedel, kolik cca me to bude mesicne stat, kdyz vezmu v potaz 1kB za 0.06Kc.

Takze jedine co me zajima: jak pocitat - jen samotna data, nebo komplet velikost paketu?