Vypnutí dětského kontextového menu Windows 11

Vypnutí dětského kontextového menu Windows 11
« kdy: 31. 01. 2025, 17:07:01 »
V windows 11 do***livi další základní věc: kontextové menu: po kliknutí pravým se zobrazí nějaká indická verze kontextového menu pro negramotné,, kde půlka věcí chybí a má jiný design. Strávil bych, kdyby šlo nějak ihned rychle vyvolat opravdické menu, ale ono ne, my indové jsme řekli ne, takže po kliknutí na zobrazit více se to menu Zobrazí ne ihned, ale asi po půl sekundě,..

Jde aspoň jedna z těchto dvou debilizací Windows 11 vrátit do původního stavu  plné kontextové nabídky bez zpoždění?

shift+pravej klik.
Pripadne teda existuje nejakej klic v registru, ale nevim, nejak mi to na pracovnim notasu nechtelo fungovat...

Takze jsem v ramci zachovani dusevniho zdravi pouzil ExplorerPatcher a vse je zalito sluncem az do momentu, nez musim neco resit na pocitaci nekoho jineho.

StartAllBack.

Re:Vypnutí dětského kontextového menu Windows 11
« Odpověď #3 kdy: 31. 01. 2025, 19:27:47 »
Mě funguje tohle.
reg.exe add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve

peete

« Odpověď #4 kdy: 31. 01. 2025, 20:21:39 »
...a kdyz se mi otevre to originalni menu, je dlouhe pres celou obrazovku a tak 2/3 blbosti co tam jsou vubec nepotrebuju. Mel jsem kdysi program, kterym to slo vyplevelit...ale kdo to ma udrzovat. Silenstvi.

« Odpověď #5 kdy: 31. 01. 2025, 20:35:13 »
Tak nelze se zavděčit všem. Polovina věcí z kontextového menu jde udělat klávesovou zkratkou, dokonce je to pro spoustu uživatelů pohodlnější. Po mne za mne, ať tam nejsou třeba takové základní věci jako Copy, Paste, Cut, Delete,... za to by tam myslím měli být méně obvyklé volby.

« Odpověď #6 kdy: 31. 01. 2025, 20:39:55 »
Mě funguje tohle.
reg.exe add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve
Ano, toto je správná odpověď, jen dodám, že je vhodné po aplikaci tohoto systém restartovat.
A souhlasím s tím, že nová nabídka je taková … indická.

« Odpověď #7 kdy: 03. 02. 2025, 14:49:53 »
jeste je https://github.com/valinet/ExplorerPatcher ktery z 11tek vzhledove vicemene udela 10ky ale od urcite verze ho microsoft zacal oznacovat jako virus/malware a je tezke ho nainstalovat. nepomaha tomu ani to ze autor to nechce digitalne podepisovat protoze neveri ze to pomuze (a ma vicemene pravdu) Pouzivam a nemuzu si vynachvalit, stary taskbar, stare menu, zapominam ze mam 11ky kdyz prechazim mezi pocitaci s 10 a 11