Výběr videotelefonu do rodinného domu

Zopper

• 878
    • Zobrazit profil
Re:Výběr videotelefonu do rodinného domu
« Odpověď #15 kdy: 08. 04. 2025, 09:49:06 »
Jen na okraj. K cemu je dobre video na zvonku v dnesni dobe?
K tomu, abych viděl, kdo zvoní, nejen slyšel. Takže spíš naopak, pokud je potřeba řešit domovní telefon, jaký smysl má zůstat jen u hlasu?

« Odpověď #16 kdy: 08. 04. 2025, 13:57:06 »
Nejhorsi je, ze temer kazdy vyrobce ma jine rozmery a to i jeden a ten samy v prubehu let. Takze kdyz vymenujete zvonek/telefon/ctecku karet za 20 let, tak neresite co stoji to zarizeni, ale kolik stoji ho zazdit do zdi, aby to vypadalo trochu normalne.

« Odpověď #17 kdy: 08. 04. 2025, 14:41:56 »
Lze řešit montáží na omítku, případně mít mezí dírou a samotným přístrojem nějakou desku, řeba nerezový plech, která rozdíl velikosti vyrovná. Případě výměny se pak vymění i deska, případně se vyřízne větší díra na nový větší přístroj.

Představte si, že existují vestavná WC, podomítkové sprchové baterie a podobně. Ve chvíli, kdy se něco zazdí se musí počítat s tím, že v případě nutnosti výměny je to komplikace.

« Odpověď #18 kdy: 09. 04. 2025, 10:36:24 »
Jojo. Ono to chce premyslet. Treba o scenarich, kdy "z okna nic nehodim, protoze jsou do vnitrobloku". To je jen priklad. Samozrejme kdo nema jak se intelektualne vybit, at dal ostatnim mluvi do zivota, aniz by resil technicke jadro dotazu.

Jakože dřív okna do vnitrobloků nebyla? Nebo co tím chcete říci? My, mimochodem, zvonek nikdy neměli žádný, resp. pokud ano, pak neoznačený a rozhodně bez kamery a nemáme ho ani teď. Je to obecně celkem irelevantní diskuze, nemá cenu pátrat proč ho chce a je to jeho věc, potřebuje radu, snad ji dostane. Ale vaše úvaha moc smysluplná taky není.
V CR je to problem pokud jste doma s neschopenkou/osetrovackou a pripadny opresivni kontrolor vas jde zkontrolovat.

« Odpověď #19 kdy: 09. 04. 2025, 12:18:41 »
My, mimochodem, zvonek nikdy neměli žádný, resp. pokud ano, pak neoznačený
V CR je to problem pokud jste doma s neschopenkou/osetrovackou a pripadny opresivni kontrolor vas jde zkontrolovat.

Asi je, no. Do státní správy holt ještě telefony nepronikly. Na druhou stranu neschopenku jsem si já osobně nebral ani když jsem pár let pracoval na HPP. Za těch pár korun bylo výhodnější vzít si dovolenou; nemocenská by mi tehdy nestačila ani na nájemné a dnes to, mám dojem, není o nic lepší.

« Odpověď #20 kdy: 09. 04. 2025, 13:10:37 »
Zdravím rooťáci,

hledám dobrou radu na v..

Když vidím sociální úroveň uživatelstva tohoto fóra, prezentovanou ve většině odpovědí, asi bych jako první krok zvolil obtelefonování deseti patnácti firem, které s vrátníky/videozvonky apod. nějak přicházejí do styku. Montážní firmy, výrobci (2N, možná jablotron, ... apod.), dovozci.
A vyptat se na co nejvic věcí (nebo alespoň poprosit o nasměrování, pokud přímo toto nedělají).

Nic Vás to nestojí.

A minimálně v polovině případů se dozvíte nejakou užitečnou informaci.