Kedze sa tu riesia casto stolicky a ine veci mimo hw a sw, tak prihodim do tohto kutika nieco aj ja.
Bezne kupujem lacne letne/priedusne tenisky v ramci 10-20€(posledne roky kalenji v decathlone) ktore vydrzia rok, niekedy aj viac. Ale naposledy som kupil nejake Alpinestar, lebo moje bezne Kalenji sa nedali kupit nikde zrazu, a tam ta EVA podrazka dlho nevydrzala a pri chodzi som citil kazdy kamen. Tak som si povedal ze skusim nieco drahsie, pre zmenu.
Zvolil som Skechers Max Cushioning Premier 2.0 na eshope e-obuv(maju celoeuropske posobenie). Su to moje prve Skechers. O tej znacke som ani nevedel, az kym som si nezacal prezerat katalog a hladat nieco, co sa mi pozdavalo parametrami a vzhladom. A volba padla na spominane Premierky.
Skechers maju na niektorych teniskach technologiu "skechers slip-ins", co je vlastne obuv bez funkcnych snurok, ktore sa proste lahko nazuvaju a vyzuvaju bez nutnosti sa zohybat alebo riesit snurovanie. A teda je to dost bomba a tak nejak od detstva som to vzdy chcel. Aj si matne pametam ze existovali take tenisky kedysi pradavno, ale inak som nic take nevidel nikdy. Az teraz. A som s tym dost spokojny a celkovo aj s teniskami. Su naozaj topka. Stali ma myslim 72€/1800kč, v zlave.
Avsak po troch mesiacoch lahkeho pouzivania sa predrala textilia na jednej topanke, pri pete, ktora obijma achilovku a ktora je sucastou toho slip-in systemu. Taktiez podrazka je mix gumy a EVA peny, a ta pena uz sa zacina odierat dost(podrzazka zacina byt hladka). Co som cital nejake komentare, tak podrazky su u Skechers problem prave ze maju iba ciastocne pokrytie gumou(aj ked to promuju ako goodyear) a ze to rychlo odchadza(pena, nie guma).
Na tu cenu co stali je vidno ze sa setrilo na nespravnych miestach skratka. No a ja dalsie taketo Skechers uz urcite kupovat nebudem ak maju taketo zasadne materialne problemy. Ale ten slip-in system je naozaj super a tak by ma zaujimalo, ci neponuka niektora lahko dostupna/znama znacka nieco podobne?