Spokojenost s prací - čistili byste raději záchody?

anonym

Po mé medávne zkušenosti s jedním odpadním prostředím v jednom korporátu mě napadl takový myšlenkový experiment ohledně spokojenosti s prací.

Za předpokladu, že by vám, jako programátorům, někdo dal solidní seniorní peníze a dal vám na výběr: buď budeš pokračovat v práci na projektu a nebo půjdeš za ty peníze čistit hajzly v budově, jako uklízečka, přičemž u obojího tě u mě bude čekat doživotní stejný a solidní platový progres.

Co byste šli zrovna dělat raději?

klokan

Re:Spokojenost s prací - čistili byste raději záchody?
« Odpověď #1 kdy: 21. 03. 2018, 00:32:14 »
Záleží na tom, o co se konkrétně jedná. Kdyby byla volba buď být přímo programátor, nebo čistit hajzly, tak beru ty hajzly. Nebudu trávit nekonečné hodiny na schůzích - pardon, mítincích, nebudu mít za sebou nekompetentního manažera, který mi bude koukat přes rameno a každé dvě minuty se ptát, "kdy už to bude", nebudu muset se snažit vysvětlovat, že ten "geniální" kontraktor z Pákistánu nebo Bangladéše, kterého šéf objevil a o kterém si libuje, že stojí jenom dolar za den, není nutně ten nejlepší nápad, a především budu mít dost času a mentálního prostoru se zabývat zajímavějšími věcmi, než jsou webovky.

« Odpověď #2 kdy: 21. 03. 2018, 00:47:45 »
Mýt záchody může být dobrý snad na hodinku denně jako změna, pokud by to ale měl dělat pořád, tak to bude hodně nepříjemný a fyzicky náročný.  Nejlepší je to střídat.

Unknown

« Odpověď #3 kdy: 21. 03. 2018, 01:01:50 »
To zalezi, zda by v budove zrovna radil Lord hoven.....

phpkral

« Odpověď #4 kdy: 21. 03. 2018, 02:24:31 »
Za mých korporátních 200k bych dělal cokoliv.

qwertz

« Odpověď #5 kdy: 21. 03. 2018, 06:34:41 »
Vzhledem k tomu, jaké jsou ajtaci prasata, by ty hajzly za 200 tisic z vas chtel myt malokdo (vcetne me). Nicmene pokud by k sezeni u PC byla jina laternativa manualni prace, tak by to asi bral kazdy druhy (udrzbar, zahradnik, apod....)

phi

« Odpověď #6 kdy: 21. 03. 2018, 06:50:52 »
Záleží na tom, o co se konkrétně jedná. Kdyby byla volba buď být přímo programátor, nebo čistit hajzly, tak beru ty hajzly. Nebudu trávit nekonečné hodiny na schůzích - pardon, mítincích, nebudu mít za sebou nekompetentního manažera, který mi bude koukat přes rameno a každé dvě minuty se ptát, "kdy už to bude", nebudu muset se snažit vysvětlovat, že ten "geniální" kontraktor z Pákistánu nebo Bangladéše, kterého šéf objevil a o kterém si libuje, že stojí jenom dolar za den, není nutně ten nejlepší nápad, a především budu mít dost času a mentálního prostoru se zabývat zajímavějšími věcmi, než jsou webovky.
Predminuly tyden se mi v pondeli ucpal zachod a nakonec jsem to vsechno vyndaval rukama v igelitovych pytlicich. Pak se v stredu posral pes, protoze neco blbeho sezral u popelnic. Taky jsem to uklidil a pak sel tlouct do klavesnice. A myslim, ze jsi decko, co jen hloupe keca a jediny zpusob jak dokazat opak je dat vypoved a jit cistit ty hajzly. 

anonym

Prosim o odemceni tematu
« Odpověď #7 kdy: 21. 03. 2018, 08:40:35 »
Dobrý den,
žádám o odemčení tématu "Spokojenost s prací - čistili byste raději záchody?", je to myšleno vážně a je to důležitá diskuze.

« Odpověď #8 kdy: 21. 03. 2018, 09:22:33 »
Tohle téma vyloženě vybízí k flamewaru, už vidíte, do jaké místnosti hned ujelo a co se tu řeší. Tohle není téma na Root.